Met Skype kun je nu je Android- of iOS-telefoonscherm delen tijdens videogesprekken

Skype scherm delen

Microsoft is van plan om Skype-gebruikers hun mobiele schermen tijdens gesprekken te laten delen. De softwareproducent is begonnen met het testen van nieuwe Android- en iOS Skype-apps waarmee de functie voor het delen van het scherm kan worden gebruikt, zodat iedereen alles op de display van zijn telefoon kan delen met vrienden, familie of collega’s.

Microsoft stelt dat Skype-gebruikers dit kunnen gebruiken voor het delen van PowerPoint-presentaties, “swipes op dating-apps” of voor online winkelen met vrienden.

Skype for business haalt zakelijke apps in
Dit betekent ook dat Skype, dat meer is voor consumenten en kleine bedrijven, meer business-gerichte apps zoals Cisco WebEx, GoTo Meeting en Zoom inhaalt die al eerder ‘mobiel scherm delen’ toepasten.

Nu alleen nog bètatesters
De nieuwe functionaliteit is nu alleen beschikbaar voor Skype Insiders (bètatesters). zijn om Belangstellenden dienen zich nog wel aan te melden voor bètatoegang. Internationale techblog TheVerge heeft de nieuwste iOS-bèta getest, maar ze konden het delen van het scherm niet laten werken.

Microsoft maakt duidelijk dat dit zowel voor Android als voor iOS in de community komt na de aankondiging van de functie, en toont zelfs screenshots van deze op iOS. Het is waarschijnlijk dat het bedrijf het nog niet heeft ingeschakeld voor de iOS-bèta. Het is niet duidelijk wanneer Microsoft van plan is dit in te schakelen voor iedereen die mobiele Skype gebruikt, maar de verwachting is wel dat het snel gebeurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in