Playstation ID

Playstation gamers die gebruik maken van de online diensten van Playstation, zoals PSN-netwerk, kunnen vanaf morgen (11 april 2019) hun gebruikersnamen aanpassen. Deze zogenoemde ID Change feature werd vandaag via de blogpagina van Playstation bekend gemaakt. Gamers moesten er weliswaar even op wachten, maar nu is het dan zover.

Kosten voor wijzigen gebruikersnaam
Bij het instellen van een PSN-account, waarmee gamers o.a. online tegen elkaar kunnen gamen, kun je een gebruikersnaam kiezen. Dit is de eerste keer kosteloos. De eerste wijziging is ook gratis. Voor het wijzigen van de gebruikersnaam rekent Playstation echter 10 euro per (volgende) keer. Gamers die een PS Plus-profiel hebben (betaald abonnement) krijgen korting, en betalen ‘slechts’  5 euro per keer. Goed nieuws voor de gamers: er zijn geen restricties voor het aantal keer dat je je online ID kunt wijzigen.

Meeste games compatibel
Gamers die hun username hebben gewijzigd willen natuurlijk dat dit zichtbaar is voor hun vrienden en andere gamers. Echter; niet alle games ondersteunen de ‘online-id-wijzig-functie’. Playstation heeft een lijst gepubliceerd met geteste games. Hierin is terug te zien welke spellen geen bekende problemen hebben ondervonden, welke games wel geïdentificeerde problemen hebben, en welke games ernstige problemen hebben.

Ben jij een Playstation gamer? Bekijk hier de lijst met Games die zijn getest met de functie voor het wijzigen van je online-id.

Online ID Playstation wijzigen
Je kunt je online ID op je PS4 of webbrowser wijzigen

PlayStation 4

Stap 1: Ga vanaf je PlayStation 4 naar [Instellingen].
Stap 2: Selecteer [Accountbeheer]> [Accountgegevens]> [Profiel]> [Online-ID]
Stap 3: Voer een online-ID in naar keuze of kies uit een van de suggesties.
Stap 4: Volg de aanwijzingen op het scherm om de wijziging te voltooien.

Webbrowser

Stap 1: log in op je account op het PlayStation Network en selecteer PSN Profile in het menu.
Stap 2: Selecteer de knop Bewerken naast uw online-id.    
Stap 3: Voer een online-ID in naar keuze of kies uit een van de suggesties.    
Stap 4: Volg de aanwijzingen op het scherm om de wijziging te voltooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here