Startsalaris van Nederlandse developers bovenmodaal

Nederlandse developers verdienen vanaf het begin van hun carrière al bovenmodaal. Het gemiddelde startsalaris van developers bedraagt 36,000 euro bruto, per jaar. Na een jaar werken stijgt het gemiddelde jaarsalaris naar 43,500 euro. Dit en meer blijkt uit onderzoek van een banenplatform dat zich richt op tech en development.

In Nederland werken naar schatting zo’n 300 duizend developers. De meeste developers zijn actief in de Randstad, met een focus op Amsterdam; een van de ‘Tech-hotspots’ van Europa.

Startende developers fortuinlijk
Developers in Nederland verdienen gemiddeld 47,416 euro, ongeacht het aantal jaren werkervaring. Back-end engineers en developers verdienen het meest. Gemiddeld is hun jaarsalaris 50,208 euro. Vooral bij de start van hun carrière mogen developers niet klagen, zo blijkt. Met een gemiddeld instapsalaris van 36,000 euro verdienen zij bovenmodaal.

De hoofdkantoren van multinationals en de florerende startup-trend maken Amsterdam tot een utopie voor developers. Hierdoor ontstaat een groeiende behoefte aan tech-personeel en -professionals, hetgeen een positief effect heeft op de salarissen. Zeker in de eerste fase van hun carrière. ” aldus Laura Schukkink, country lead van Honeypot Nederland.

Frontend-, backend-, of full-stack developer worden?
Kijkend naar de verschillende soorten vormen van developen, zitten back-enders het best qua salaris. Zij verdienen gemiddeld 50,208 per jaar in Nederland. Ze starten ook bovengemiddeld hoogt, met een jaarsalaris van 40,000 euro. Dit loopt op tot ruim 56,000 euro per jaar, na 8 jaar werkervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in