Apple lanceert nieuwe iPod Touch met A10 Fusion-Chip

iPod Touch

Alle iPod touch fans, opgelet! Jullie dag is eindelijk aangebroken. Apple heeft gisteren namelijk een bijgewerkte (nieuwe) versie van de iPod Touch aangekondigd, die een processor-upgrade heeft gekregen naar een A10 Fusion-chip (voor het beeld: dat is dezelfde chip die wordt gebruikt in de iPhone 7).

Eerste upgrade
Dit is de eerste update van het iPod-product van Apple sinds de zesde generatie iPod touch werd uitgebracht in de zomer van 2015. Afgezien van de chip en het uiterlijk, lijkt het erop dat Apple de rest van de iPod Touch laat voor wat het is. De nieuwe Touch heeft hetzelfde gelakte 4-inch display, dezelfde startknop en de eerder gebruikte camera’s.

Groep Facetimen en AR-play
Hoewel de vernieuwde aankondiging van gisteren alleen ging over de iPod touch ‘connectie” met de iPhone 7 – de minst krachtige iPhone die Apple momenteel verkoopt – biedt de A10-chip voldoende kracht voor een paar nieuwe functies, zoals Groep FaceTime-oproepen en Apple’s ARKit augmented reality-apps. Beiden waren voorheen niet beschikbaar op de iPod Touch. Het bedrijf zegt dat de bijgewerkte versie, in vergelijking met het oudere model, tot twee keer snellere CPU-prestaties en tot drie keer snellere grafische weergaven biedt.

Apple benadrukt de aanstaande Apple Arcade-abonnement service als een belangrijk onderdeel van de iPod Touch, wat waarschijnlijk een reden is voor de spec-boost: om ervoor te zorgen dat de nieuwe iPod touch nog steeds al die games kan uitvoeren. Logisch, gezien Apple’s recente focus op abonnementen als een nieuwe bron van inkomsten in de toekomst.

Goede instapoptie
Is het een echte iPod touch van de volgende generatie waar sommigen misschien op hadden gehoopt met de hardware en het ontwerp van de nieuwste iPhones? Nee. Maar de upgrade in specs betekent dat het de komende paar versies van iOS zonder al te veel problemen zal uitvoeren, en het gerecycleerde ontwerp zal de prijs laag houden, wat het een goede instapoptie maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in