ARLO ULTRA HDR 4K draadloze beveiligingscamera | Review

Huisbeveiliging is nog steeds een belangrijke zaak voor zowel huurders als woningeigenaren. Er zijn anno 2019 dan ook talloze producten en diensten beschikbaar op de markt. Van deurmagneten en complete alarmsystemen, tot aan de meest geavanceerde beveiligingscamera’s. In dit item behandelen we een van deze beveiligingscamera’s. En niet zomaar een. Arlo Technologies Inc., een van de grootste beveilingscamera-merken van Amerika, kondigde afgelopen maand de lancering aan van de flagship serie van Arlo Ultra.

Dutch-Tech magazine mocht deze gloednieuwe beveiligingscamera van Arlo uittesten. Een week lang testten we de Arlo Ultra camera en hieronder delen wij graag onze bevindingen.

Vooraf wat zaken op een rijtje:

  • Merk en EAN: Arlo Ultra / 0606449134278
  • Geteste uitvoering: Basisstation + 1 camera
  • Gebruik: De camera kan zowel binnen als buiten gebruikt worden
  • Bediening via de app: Ja, goed werkend
  • Geschikt voor: Android, getest en goed werkend
  • Alarmering via de app: Ja, goed werkend
  • Opslag: Beeld- en geluid wordt opgeslagen in de Cloud (werkend) of via een Micro SD-kaart (getest, werkend)
  • Draadloos te gebruiken: Ja, goed werkend
  • PoE ondersteuning: Ja
  • Kijkhoek: 180 graden, goed werkend
  • Resolutie: 3840 x 2160 pixels
  • Pixels: 8 MP
  • Zoom: Ja, goed werkend
  • Infrarood: Ja, goed werkend
  • Interne microfoon: Ja, goed werkend
  • Interne speakers: Ja, maar niet getest

Unboxing van de Arlo Ultra

Toen we de doos binnenkregen viel direct op hoe clean het product eruitziet en hoe simplistisch (in zeer positieve zin) het pakket wordt geleverd. Geen poespas met allerlei kabeltjes, lastige instructieboekjes, schroefjes, boutjes, moertjes, et cetera. Nee, hieronder een overzicht van wat er tijdens de unboxing uit de doos kwam:

De Arlo Ultra wordt geleverd met 1 x het basisstation waarmee de camera contact maakt en communiceert. 1 x een UTP-kabel waarmee het basisstation aangesloten kan worden op een modem of router. 1 x een powerkabel voor het basistation. 1 x de camera (in onze situatie), 1 x een powerkabel voor de camera, en 1 x een batterij voor de camera. In totaal worden er dus 6 onderdelen geleverd.

Opvallend hierbij is het design. Alle onderdelen zijn wit, clean, ogen elegant en luxe, en tegelijkertijd blijft het een erg simplistisch geheel (in de positieve zin van het woord). De look en feel van de camera en het basisstation doen bijna geloven dat het een Apple-product is. Wat design betreft dus 5 sterretjes.

Maar al is een unboxing nog zo mooi, het draait uiteraard om meer…waaronder de installatie.

Arlo Ultra camera en basisstation installeren

De installatie van de Arlo Ultra is kinderlijk eenvoudig. Dit was zowaar de eerste keer dat we vlekkeloos door de installatie gingen en binnen 10 minuten een werkende camera hadden waar we (zo blijkt later) niets meer aan hoefden te doen. Chapeau!

Hier kunnen Alecto, Foscam en die waardeloze beveiligingscamera’s van Koopjedeal nog wat van leren.

We installeerden -geheel volgens de handleiding- de Arlo Netgear app voor Android. Deze Arlo Netgear app is er trouwens ook voor Apple, in de App Store: hier om precies te zijn. Na installatie liepen we 10 stappen door om de installatie vervolgens af te ronden:

  1. Nieuw apparaat toevoegen – Klik
  2. Selecteer je Arlo-apparaat – Klik (voor ons: ‘Arlo-camera Draadloos’)
  3. Sluit een Ethernet-kabel aan op je Arlo-basisstation of Smarthub – Klik (voor ons: ‘Arlo Basisstation’)
  4. Schakel je Arlo Basisstation in – Klik op het basisstation
  5. Maak verbinding met WiFi – Klik
  6. De app zocht 1,5 minuut en vond het Arlo Basisstation
  7. De app werkte automatisch de Firmware van het Arlo Basisstation bij
  8. Selecteer je Arlo-model – Klik (voor ons: Arlo-camera Ultra)
  9. Plaats batterijen in je Arlo-camera – Done
  10. De app zocht 1 minuut en vond de Arlo Ultra camera en daar waren we eigenlijk al klaar voor gebruik!

Het fijne van Arlo is hierbij dat we direct de melding kregen (in de app) dat er bij het product; 1 jaar Arlo Smart Premier zit, waarbij 30 dagen cloudopnamen, ondersteuning voor 10 camera’s, Persoonsdetectie, Uitgebreide meldingen en Activiteitszones in de cloud zijn inbegrepen, gratis. Verder waren er nog wat standaard-instructies voor basisgebruik, maar hier hebben we als Techredactie uiteraard niet te lang naar gekeken (wel screenshots van gemaakt voor jullie, zie hieronder).

De Arlo-App

De app werkt zoals je het verwacht; niet teveel lastige functies, een prettig interface, duidelijke instellingen, de mogelijkheid om snel -in de bibliotheek- videobeelden terug te kijken en uitgebreide mogelijkheden om beelden te delen, te bewaren of te verwijderen.

Gebruik van de Arlo-camera en Arlo App

Het eerste wat opvalt is het bereik van de camera; dit is wel onwijs goed gedaan van Arlo. Het beeld laat 180 graden gezichtsveld zien, waarbij de kwaliteit van het beeld ook erg scherp is.

We hadden tijdens het testen een auto voor de deur staan, en eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we het kenteken bijvoorbeeld niet kraakhelder konden aflezen uit de camerabeelden, maar het bereik maakt een hoop goed. Het beeld is scherp genoeg om mensen te zien en te herkennen (want daar draait het natuurlijk om), en met de zoomfunctie is dit helemaal makkelijk.

Screenshot van het zicht van Arlo Ultra|Dutch-Tech Magazine

Het is nog steeds gewoon super scherp beeld

…Tot we de 4K Live stream optie zagen in de video-instellingen. Hier heeft de app iets meer moeite mee (laadtijd), maar het verschil in kwaliteit is erg groot.

Screenshot van het zicht van Arlo Ultra in 4K Live Modus|Dutch-Tech Magazine

En what about de bewegingssensor?

De bewegingssensor van de camera is erg gevoelig, en voor ons was dit toch wel erg fijn. De sensor reageerde op de kleinste zaken, van rookwolkjes afkomstig van vapers tot aan vogeltjes die voorbij vlogen. Maar ook fietsers (op 30+ meter afstand!) werden verderop in de straat al geregistreerd. En dat geef toch wel een goed en veilig gevoel, zeker omdat dit de betrouwbaarheid waarborgt. Dus ook hier een plus!

Pushmeldingen

Voor de een is het een irritatiepunt en voor de ander is het om van de smullen; pushmeldingen. Je kunt in de Arlo-app zelf instellen wanneer je een pushbericht op je telefoon wilt krijgen. Wij kozen ervoor om de standaardinstellingen aan te houden, waarin je bij iedere bewegingsdetectie op de hoogte wordt gesteld.

Ook neemt de Arlo Ultra camera de beelden op in een videofragment. Aan het einde van de dag hadden we soms dus wel 20 beeldfragmenten omdat de buurvrouw niet stil kon zitten of omdat er veel post werd bezorgd in de straat, maar deze beelden zijn gemakkelijk te wissen door ze in bulk te selecteren. Voor ons is deze feature dus erg goed en goed werkend vergeleken met andere beveiligingscamera’s.

Wil je als gebruiker niet constant meldingen krijgen als er iets gebeurt in het zicht van de camera, dan kun je een activiteitszone instellen. Dit doe je eenvoudig via de app (zie hieronder), en op die manier krijg je alleen meldingen als er beweging wordt gedetecteerd binnen de gemarkeerde zone. We hebben dit ingesteld en het werkt perfect.

Arlo camerabeveiliging overdag versus avond en nacht

De Arlo Ultra werkt overdag dus perfect. Na uitvoerig testen hebben we geen rare of niet-werkende zaken en/of features gevonden. Ook in de avond en nacht zijn we erg te spreken geweest over de camera. In het donker worden bewegingen goed gedetecteerd. Bij beweging gaat de flits van de camera tijdelijk aan. Het is geen standaard lampje maar een goede en heldere flits, vergelijkbaar met de flits die op een smartphone zit. Ook het beeld in de avond en nacht is goed. De kwaliteit voldoet aan hetgeen Arlo belooft met dit geavanceerde product.

We kunnen er nog langer over doorpraten, maar de camera is gewoon erg goed. Als we een zorgenpuntje mogen uiten is dat de camera middels een magneet aan het voetje vastzit. Wij weten niet hoe goed dit blijft zitten bij extreem harde wind, regen en/of onweer. Dit is tot nog toe het enige ‘minpuntje’ dat we hebben kunnen ontdekken, voor zover het een minpunt is want we hebben het niet echt kunnen testen. Verder een topcamera. De prijs mag er zijn, maar dan heb je wel kwaliteitscamera. En bij huisbeveiliging is dit cruciaal!

Arlo Ultra kopen?

De prijzen van deze Arlo Ultra beveiligingscamera starten vanaf 499,00 euro incl. BTW. De Arlo Ultra is reeds verkrijgbaar bij o.a. Mediamarkt, BCC en CoolBlue.

Wil jij deze (geteste) Arlo Ultra hebben? Dutch-Tech Magazine verloot dit exemplaar. Stuur een mailtje naar info@dutch-tech.nl t.a.v. WinRedactie en vertel waarom jij deze Arlo verdient!

RECENSIES OVERZICHT
Opties
Gebruiksvriendelijkheid
Design
Prestaties
Prijs
Kwaliteit
Vorig artikelGoogle staakt samenwerking met Huawei
Volgend artikelApple lanceert nieuwe iPod Touch met A10 Fusion-Chip
arlo-ultra-hdr-4k-draadloze-beveiligingscamera-reviewEen erg mooie, elegante en luxe beveiligingscamera-set. Alles wat je nodig hebt zit erin. Het product is makkelijk te installeren, ook voor leken. Verder is het apparaat/de app zeer gebruiksvriendelijk en bevat het alle opties die je zou moeten willen. Het camerabeeld is mooi scherp, de 180 graden view is gruwelijk mooi en uniek. De feature waarbij geluid opgenomen wordt werkt goed en is een goede aanvulling. Het product lijkt weinig last te hebben van 'lag' of storingen en de pushnotifications werken goed en zijn ook een plus.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in