Mobiel streamen op vakantie in Monaco, Vaticaanstad of Andorra? Pas op!

streamen buitenland

Nog niet zo lang geleden kostte internetten in het buitenland een klein fortuin, maar gelukkig zijn die tijden voorbij en kan men in de EU gewoon gebruik maken van de bundel die je ook in Nederland gebruikt. Heb je geen bundel, dan geldt uiteraard het normale tarief dat je ook in Nederland betaalt voor het gebruik van data. Echter er zijn wel nog een paar valkuilen die je een flinke rekening kunnen bezorgen en je van een koude kermis thuis laten komen na een welverdiende vakantie.

Normale bundel niet altijd zonder extra kosten
Overal wordt geadverteerd met de leus dat je binnen de EU je normale bundel kunt gebruiken zonder extra kosten, maar binnen de Europese Unie zijn er plekken waarvan je niet verwacht dat je op een dikke rekening wordt getrakteerd bij het streamen van films. Zo moet je bijvoorbeeld oppassen in Monaco, Vaticaanstad of Andorra. Als je dus je vette vakantievideo’s naar je familie wilt sturen of wilt posten, dan gaat het je gewoon een bom duiten kosten.

Bijvoorbeeld bij Tele2 hebben ze handig opgesomd welke uitzonderingen er binnen de EU er bestaan voor de klanten van Tele2: https://www.tele2.nl/mobiel/tarieven/buitenland/.

Let op als je de boot pakt!
Pak je de ferry naar Engeland of ga je met de boot van Italië naar Griekenland? Let dan op dat je je dataroaming uitzet, want als je ver genoeg op zee bent schakelt je telefoon automatisch over naar het maritieme netwerk. En als je daarop gaat streamen dan kun je echt een torenhoge rekening verwachten.

Er zijn voorbeelden bekend van mensen die 9 euro per MB kwijt waren voor hun data. Waarom zo duur? Op zee gebruikt men geen 3G of 4G, maar gaat alles via de satelliet. Satellietverbindingen staan er om bekend dat je niet heel voordelig zijn.

Bundels buiten de EU
Ga je buiten de EU, dan zou zijn er speciale buitenlandbundels aan te schaffen bij de verschillende providers. Bereid je goed voor zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Nu je dus goed geïnformeerd op reis gaat kun je zorgeloos streamen in het buitenland. Zo kun je sinds vorig jaar ook genieten van het Nederlandse aanbod van Netflix over de grens. Door Europese regels moest dit bedrijf de blokkade opheffen. Voorheen kon je alleen gebruik maken van het lokale geldende aanbod.

Happy travels!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in