Auto-onderdelen nodig? Zoek zelf, via een app natuurlijk! Wel zo 2019

216
chevrolet logo

De hitte van de afgelopen dagen kan niet alleen vervelend zijn voor mensen. Ook auto’s hebben helaas last van de hitte. Zo ook een van onze auto’s, die afgelopen week op de snelweg wat knipperende lampjes in het dashboard begon te laten zien. Meestal is dat geen goed nieuws, en zo ook niet bij ons. We gingen naar de dichtstbijzijnde garage voor een check. Helaas kwamen we vijf honderd euro lichter uit. Had dit goedkoper gekund? Ja, zo blijkt nu…achteraf helaas.

Bobine kapot is niet leuk
De auto begon na de lampjes behoorlijk te haperen, en meestal duidt dit op een defecte bobine, zo wist de monteur bij de garage (wiens naam we niet gaan noemen) te vertellen. Maar voor alle zekerheid wordt dit altijd getest. Zo’n testje is het geld niet, uitlezen kostte in ons geval in een tientje. Het was het onderdeel waar het meeste geld in zat; de bobine. Toevallig had de garage er nog een liggen. De prijs? Driehonderd euro. Natuurlijk hebben we dit laten maken, en inclusief arbeidsloon kwamen we uit op 509 euro in totaal.

Liever zelf zoeken
Eenmaal thuisgekomen namen we de factuur door. Raar genoeg werd er geen merk genoemd bij het onderdeel. Via wat googlen op bobines voor onze auto zagen we al snel grote prijsverschillen tussen merken, variërend van 60 euro tot 210 euro. Bij lange na nog geen 300 dus, en dan wisten we het merk van onze nieuwe bobine nog niet eens. Uit navraag bij een andere monteur (achteraf) schijnt verder dat het merk nog niet eens zo gek veel verschil uitmaakt voor een bobine. De eerste les, zelf zoeken naar onderdelen!

Handige app, vooral voor onderdelen
We zitten niet vaak op de dekstop, meer op mobiel. En de meeste sites voor auto-onderdelen hebben geen lekkere mobiele site (responsive site). Toen stuitten we op de autodoc.nl app. Een handige app, waarbij, na het invullen van het kenteken, netjes vergeleken kon worden. Erg fijn, zeker omdat je dit soort apps in deze branche niet veel ziet. Voor de volgende keer nemen we dus eerst even rustig de tijd om de prijzen van auto-onderdelen te checken voordat we zomaar een garage rijk maken.

Waar te downloaden?
Oja, mocht je zelf ook een auto hebben, de app is te downloaden voor zowel apple als android. Succes!

Dit artikel is middels een samenwerking tot stand gekomen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here