Facebook komt met eigen cryptomunt

Libra currency van Facebook

Facebook heeft na veel geruchten eindelijk zelf gesproken over de blockchain-plannen. Na talloze rapporten die de aanstaande aankondiging in detail hebben ontrafeld, zei Facebook vandaag dat ze in ontwikkeling zijn met de wereldwijde cryptocurrency: Libra., Volgend jaar zal het bedrijf starten met het onderliggende blockchain-gebaseerde netwerk dat de Libra zal ondersteunen.

De valuta is niet bedoeld als een speculatief project, zoals Bitcoin, maar als een vorm van digitaal geld, ondersteund door een reserve aan activa. Je kunt Libra op een dag gebruiken als betaalmiddel voor online en offline diensten, zeggen Facebook-managers.

Mainstream cryptocurrency
In het begin stelt het bedrijf zich voor dat Libra voornamelijk zal worden gebruikt om geld over te maken tussen individuen in ontwikkelingslanden die geen toegang hebben tot traditionele banken. Uiteindelijk is het doel om de eerste echt mainstream cryptocurrency te creëren: een gedecentraliseerde, wereldwijde betaalmethode die even stabiel is als de dollar, en kan worden gebruikt om bijna alles te kopen en kan een hele reeks financiële producten ondersteunen – van bankieren tot leningen aan kredieten

Libra Association
Hoewel Facebook nog druk aan het bouwen is, en van plan is om het project tegen het einde van dit jaar te uit te rollen, is het uiteindelijk van plan om het project aan een grotere gemeenschap af te staan. Het bedrijf heeft de ‘’Libra Association’’ (zonder winstoogmerk) opgericht met 27 andere partners om toezicht te houden.

Het partnerschap omvat risicokapitaalbedrijven, non-profitorganisaties, cryptobedrijven en grote zakelijke financiële, telecommunicatie- en technologiedienstverleners, waaronder Coinbase, Mastercard, Visa, eBay, PayPal, Stripe, Spotify, Uber, Lyft en Vodafone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in