ING rolt Apple Pay uit in Nederland

459
Apple Pay

ING-klanten kunnen vanaf vandaag gebruik maken van Apple Pay. De betaaloptie van Apple kan nu ingeschakeld worden binnen de internet bankieren app van ING.

Contactloos betalen
Via Apple Pay kunnen mensen contactloos betalen met hun Apple device. Voornamelijk de iPhone, maar ook de Apple Watch ondersteunt deze functie. Bij het afrekenen moeten gebruikers hun mobiele apparaat dan tegen de betaalportal houden, net zoals contactloos betalen via de reguliere pinpas

Mac en iPad
Apple Pay maakt het ook mogelijk om via een Mac of iPad te betalen. In dat geval kunnen betalingen eenvoudig via de Safari-browser of in apps worden verricht. Met hun code, vingerafdruk of gezichtscanner kunnen mensen deze functionaliteit gebruiken.

Apple Pay instellen
Stap 1: Open de Apple Pay Wallet-app
Stap 2: Druk op het plus teken rechtsboven in beeld
Stap 3: Ga door en kies voor ING
Stap 4: Open je ING-app
Stap 5: Selecteer de rekening en koppel de betaalrekening die je wilt gebruiken.

Aankopen die met Apple Pay gedaan zijn moeten door users worden geverifieerd met een gezichtsscan. Verificatie kan ook via een vingerafdrukscanner of met de reguliere pincode.

Meer over Apple pay
Apple Pay wordt ondersteund door de iPhone SE of iPhone 6 of nieuwer. Hierbij moet ook de nieuwste versie van de Bankieren-app van ING zijn geïnstalleerd. Ook moeten gebruikers met hun Apple ID ingelogd zijn bij iCloud. Uiteraard op het apparaat waarop Apple Pay wordt geactiveerd.

Met Apple Pay kan men dagelijks maximaal 2.500 euro betalen. Dat maximumbedrag ligt voor gebruikers van 16 en 17 jaar oud op 250 euro.

Het is onbekend of en wanneer andere banken ondersteuning voor Apple Pay zullen implementeren. In mei 2019 kon Rabobank nieuwsplatform NU.nl nog geen reactie geven. ABN AMRO heeft laten weten met Apple in gesprek te zijn

Nederlands bedrijfsleven aan de gang met Apple Pay
Amac, de grootste Apple Premium Reseller van Nederland, is een van de eerste bedrijven waar de nieuwe betaalmethode wordt geïntroduceerd. In plaats van met een bankpas betaalt de gebruiker contactloos met zijn iPhone of Apple Watch. Vanaf vandaag kunnen klanten in alle 47 filialen en in de webshop van Amac met Apple Pay betalen.

“Een bankpas is niet meer nodig om te betalen in onze winkels”, aldus Ed Bindels, CEO van Amac. “De duizenden transacties die dagelijks plaatsvinden in onze winkels, worden met Apple Pay sneller en ook nog eens veiliger uitgevoerd.” Wie in een van de winkels van Amac wil betalen met Apple Pay houdt zijn iPhone of Apple Watch tegen de betaalterminal, waarna de betaling plaatsvindt. Online kan de Apple Pay betaling middels gezichtsherkenning of een vingerafdruk worden gedaan. Apple Pay bewaart geen transactiegegevens die naar de gebruiker te herleiden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here