iPhone SE review in 2019 + WIN

iPhone SE

De Apple iPhone SE, wie kent ‘m (nog)? Apple stopte met de iPhone SE in september. Toen werden de iPhone XS- en XR-modellen namelijk uitgebracht, maar in januari van dit jaar begon Apple de resterende voorraad te verkopen voor lagere prijzen

Telkens wanneer Apple producten via de zogenoemde clearance site verkoopt , gaan de beschikbare iPhone SE-modellen snel. Dit wijst er duidelijk op dat er nog steeds veel belangstelling is voor het 4-inch apparaatje. We hebben onlangs een iPhone SE gekregen van Refurbished Iphone Shop om te zien hoe het is om in 2019 gebruik te maken van de iPhone SE.


iPhone SE, wat erover te zeggen?
De iPhone SE was de laatste 4-inch-iPhone van Apple. Vergeleken met een iPhone van 5,8 inch, een 6,1-inch iPhone XR of een 6,5-inch iPhone XS Max, is de SE heel klein. Als je van een van deze genoemde iPhones naar de SE gaat, voelt de iPhone SE bijna als een klein kinderspeeltje. Maar dat is deze smartphone zeer zeker niet

Aan de positieve kant, het is zo’n klein en licht apparaat dat het makkelijk te gebruiken is met één hand. En kijkend naar de andere iPhones van Apple is dit geen overbodige luxe. Met de aluminium achterkant is de iPhone SE tevens duurzamer dan de nieuwe -volledig glazen- smartphones van Apple.

De iPhone SE dateert van vóór het Face ID tijdperk. Hij heeft dus nog een traditionele Touch ID Home-knop, wat geweldig is voor diegenen die de vingerafdruksensoren blijven verkiezen boven gezichtsherkenning.

Er is ook een koptelefoonaansluiting, die bijna niet meer terug te vinden is binnen huidige iPhones (en de meest recente iPad Pro’s). Er zijn dus ook nog aparte knoppen voor volume (omhoog en omlaag), samen met een aan- en uit-knop aan de bovenkant van het apparaat.

Apple bracht de iPhone SE in 2016 uit, dus het gebruikt drie jaar oude hardware. De SE heeft een A9-processor. Deze werd ook in 2015 gebruikt in de iPhone 6s en 6s Plus, samen met 2 GB RAM (tegen 3 in de XR en 4 in de XS).

Is de SE een beetje snel?
Je zou denken dat de SE merkbaar langzamer is dan nieuwere iPhones, maar verrassend genoeg is het voor ingebouwde apps juist erg snel. Wanneer je de apps Mail, Berichten, Agenda, FaceTime en andere soortgelijke ingebouwde apps gebruikt, is de iPhone SE zo snel als iPhones van vorig jaar

Helaas is de iPhone SE niet snel genoeg om het bij te houden met het gebruik van apps die zijn gebouwd voor nieuwere iPhones met modernere processors. Ook biedt de SE niet de gewenste augmented reality-mogelijkheden die tegenwoordig veel gevraagd zijn.

Hoe zit het met kiekjes maken?
De camera van de SE is prima en het is dezelfde camera in de iPhone 6s. Maar het ontbreekt aan de verbeteringen die de afgelopen drie jaar zijn aangebracht

Als je niet om de camerakwaliteit geeft, de voorkeur geeft aan een kleiner scherm en geen processor-intensieve apps en games nodig hebt, is de iPhone SE een compacte, gemakkelijk te houden smartphone die zelfs in 2019 standhoudt.

Voordat de iPhone XS, XS Max en XR werden uitgebracht, waren er enkele geruchten dat Apple aan een tweede generatie versie van de iPhone SE 2 zou werken.

Een deel van die informatie werd echter gecombineerd met geruchten over iPhone XR en sinds de lancering van de apparaten van 2018 hebben we niet meer gehoord over een nieuwe 4-inch iPhone, behalve wat geroezemoes suggererend dat Apple alle plannen voor een nieuwe iPhone SE heeft verwisseld.

Gratis iPhone SE Winnen?
Op dit moment lijkt het erop dat de iPhone SE het laatste 4-inch apparaat blijft dat beschikbaar is bij Apple. Des te meer reden om er zelf ook in huis te halen.

Dutch-Tech Magazine mag een iPhone SE exemplaar verloten namens Refurbished Iphone Shop! Wil jij deze iPhone winnen? Stuur dan een mail naar info@dutch-tech.nl t.a.v. WinRedactie. Leg hierin uit waarom jij deze telefoon moet winnen! Like en Share daarnaast de Dutch-Tech Facebookpagina.

De winnaar wordt 1 augustus 2019 bekend gemaakt onder deze post.

Dit artikel is middels een samenwerking tot stand gekomen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in