Outdoor vissen wordt door velen als de ultieme offline ervaring beschouwd. Dagenlang met een hengel de natuur in, wachtend op dat ene moment… Met de introductie van de Tribal en Predator app van Shimano kan daar vanaf dit jaar een spannend online element aan toegevoegd worden!

Online competitie voor sportvissers

Shimano start in 2019 de eerste internationale Carp League voor karpervissers en de Perch League voor baarsvissers. Door middel van twee apps kunnen vissers ter plekke hun vangst vastleggen en insturen: de Predator app voor baarsvissers en de Tribal app voor karpervissers. Deelnemers uit heel Europa worden uitgedaagd hun meest indrukwekkende vangsten met de online community te delen.

Door de app te downloaden en mee te doen aan de online competitie, strijden sportvissers tegen andere vissers in hun regio. De hoofdprijs bedraagt €2000,- én de eervolle titel van Carp League Champion of Perch League Champion.

Apps voor iPhone en Android

Om te zorgen dat deelnemers tijdens het vissen hun vangsten kunnen delen, is voor beide leagues een aparte app gemaakt. App ontwikkelaar Myler Media uit Den Bosch ontwikkelde in korte tijd vier apps: de Shimano Predator app en de Tribal app, beiden voor zowel iPhone als Android.

Omdat de resultaten van beide vissporten anders beoordeeld worden, zijn de verschillende apps daar op ingericht. Zo draait baarsvissen vooral om de lengte van de vangst en gaat het bij karpervissen meer om het gewicht.

Over de samenwerking zegt Tim Bouwens, (Digital) Marketing Officer bij Shimano:

“De samenwerking met Myler Media heeft ervoor gezorgd dat we onze nieuwe apps binnen een ongelooflijk tijdsbestek online hebben gekregen. Er zijn bergen verschoven en grenzen doorbroken tijdens het ontwikkelproces richting livegang. Myler Media heeft een team van zeer bekwame ontwikkelaars en bovenal harde werkers onder haar hoede. Ze hebben klasse werk geleverd!“

Meer informatie over de ontwikkeling van deze apps is te lezen op de website van Myler Media.

Dit artikel is middels een samenwerking tot stand gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here