Omoda maakt Apple Pay beschikbaar voor schoenenliefhebbers

260
betalen met Apple Pay

Schoenen kopen binnen enkele seconden op een simpele en veilige manier.

Vanaf nu is schoenen kopen bij Omoda appeltje eitje. De Zeeuwse schoenenretailer biedt haar klanten namelijk Apple Pay aan: een nieuwe manier van snel, makkelijk en veilig mobiel betalen. De betaalmethode wordt meteen op ieder kanaal van Omoda aangeboden. Zo is het mogelijk om in Nederland, België en Duitsland in de Omoda-app en op de webshop te betalen met Apple Pay. Ook in alle 22 Omoda-winkels is de nieuwe betaalmethode toegepast.

Snel schakelen
Omoda heeft geen moment getwijfeld toen het nieuws naar buiten kwam dat Apple Pay naar Nederland komt. “75 procent van de Omoda-appgebruikers gebruikt iOS als besturingssysteem en 50 procent van het verkeer naar onze website komt via Safari, dus we wisten: dit moeten we mogelijk maken.” vertelt Gertie Bin, Marketing & E-commerce Manager bij Omoda.

Om Apple Pay te integreren voor de klanten voordat de lancering in Nederland plaats zou vinden moest er snel geschakeld worden. Het bedrijf heeft deze innovatie kunnen realiseren door de flexibiliteit en mogelijkheden die de schoenenretailer heeft verkregen met dank aan haar partners Highstreet en Salesforce.

Hoe werkt het?
Apple Pay werkt snel en makkelijk. In winkels is het mogelijk om met een iPhone of Apple Watch contactloos te betalen. Wanneer er een aankoop wordt gedaan in een app of op het web met Safari is het invullen van formulieren niet meer nodig.

Ook zal er niet meer herhaaldelijk verzend- en factuurinformatie opgegeven hoeven te worden. Apple Pay werkt namelijk met Face ID, Touch ID of met de toegangscode van het apparaat. Hierdoor gaat betalen met slechts één oogopslag of aanraking.

Veiligheid
Veiligheid is het belangrijkste aspect van een betaalmethode. Dit zit bij Apple Pay goed, want beveiliging en privacy zijn kernwaarden. Wanneer er een creditcard of Maestropas is gebruikt tijdens een betaling via Apple Pay worden de kaartnummers niet op het apparaat of op de Appleserves opgeslagen. Elke transactie is namelijk geautoriseerd met een unieke dynamische beveiligingscode die slechts een keer kan worden gebruikt. Het unieke nummer wordt veilig opgeslagen in het Secure Element op het Apple-apparaat

Dit artikel is middels een samenwerking tot stand gekomen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here