Voicebooking introduceert voice-over generator

0
182
Microfoon

Online stemmen-bureau Voicebooking introduceert een voice-over generator. Met deze gratis online tool kunnen bedrijven eenvoudig voice-over scripts testen op timing en impact. De generator is beschikbaar in zes talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans.

Met de nieuwe tool horen contentmakers direct hoe de voice-over tekst klinkt die ze willen gebruiken onder een video, commercial of andere AV-productie. Daarmee is de voice-over generator de snelste en goedkoopste manier om een guide-track te maken.

Handig hulpmiddel
Werken met de voice-over generator is heel simpel. Je copy/paste je tekst in de generator, kiest de taal, mannen- of vrouwenstem, snelheid en toon. Je kunt woorden en zinnen on the spot aanpassen en het resultaat direct beluisteren. Een handig hulpmiddel dus om te testen of een voice-over tekst werkt en of de timing van een video in combinatie met de voice-over OK is. Je hoeft alleen nog maar hier en daar een pauze te knippen en de voice-over onder je productie te zetten.

Voicebooking heeft de voice-over generator gemaakt op basis van Google-technologie. Google gebruikt deze spraaktechnologie voor voice-toepassingen zoals Google Assistant en Google Home. Jente Kater, founder en CEO van Voicebooking: ‘We staan graag bekend als een innovatief voice-over bedrijf. Daarom zijn we nu al bezig met het testen van de mogelijkheden. De voice-over generator is daarvan een voorbeeld en helpt reclame- en contentmakers in het productieproces’.

Specialistische termen
De tool is ook nuttig voor de echte voice-overs, waar het gaat om het correct uitspreken van specialistische termen. Kater: ‘Google is al ongelooflijk ver op het vlak van machine learning. De door artificial intelligence gestuurde stemmen spreken moeilijke medische termen of andere specialistische begrippen op de juiste manier uit. Dat helpt een professionele stem ook weer, zodra die aan de slag gaat met het finale script. Hij of zij hoeft dan alleen nog maar even naar de guide-track te luisteren om de uitspraak te checken.’

Copy, paste, listen: de voice-over generator is de snelste manier om een voice-over tekst te testen op timing en impact. Download de audio en zet de voice-over onder je video of storyboard. En het is nog gratis ook.

De gratis voice-over generator is te vinden op de website van Voicebooking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here