Factuur betalen

Amsterdam, 10 juli 2019 – Online bank Knab is als eerste Nederlandse bank een samenwerking aangegaan met een factoringmaatschappij. Sinds 1 juli kunnen alle zakelijke klanten van Knab hun uitstaande facturen binnen 24 uur laten uitbetalen door het Brabantse bedrijf Voldaan. Deze partij is met name geschikt voor zzp’ers en kleine ondernemers.

Behoefte vanuit ondernemers
Uit onderzoek van Knab is gebleken dat de zakelijke klanten behoefte hadden aan factoring als alternatieve financieringsoptie. Deze financieringsvorm​, waarbij een externe partij de factuur overneemt, is vooral populair omdat de ondernemer snel openstaande facturen betaald krijgt. De dienstverlening van Voldaan bleek het beste aan te sluiten bij de online bank. ‘’Dit is hét voorbeeld waarbij we een samenwerking aangaan omdat ondernemers ernaar vragen en niet per se omdat de bank dit wil’’, aldus Kim de Vries van Knab.

Fintech bedrijf dat innovatief digitaliseert
Ook het Brabantse Voldaan, dat als enige niet-bancaire factoringmaatschappij lid is van de belangenvereniging van de factoring branche (FAAN), is enthousiast over de collaboratie met Knab.

Tim Zoete, oprichter van Voldaan: ‘’Er was een duidelijke match. Twee fintechs die een hoge klanttevredenheid als belangrijkste doelstelling hebben en – door goed te luisteren – weten wat er speelt bij ondernemers.’’ De innovatieve sign-on app van Voldaan, waarin klanten documenten kunnen aanleveren, is wereldwijd uniek en zorgt er tevens voor dat ondernemers binnen 24 uur weten wat de mogelijkheden zijn. 

Uitlegvideo factoring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in