90% van de Nederlanders vindt het asociaal als ouders meer met hun mobiel bezig zijn dan met hun eigen kinderen. 80% vindt het zelfs een vorm van verwaarlozing. Toch geven ouders eerlijk toe zichzelf er wel eens op te betrappen. 

Kinderen hebben steeds meer moeite om de aandacht van hun ouders te trekken, doordat zij meer bezig zijn op hun mobiel. In de nieuwe campagne van telecombedrijf Ben worden ouders geattendeerd op dit asociale gedrag. 

Hoewel ouders regelmatig klagen over het telefoongebruik van hun kind(eren), blijkt dat ook 40% van de kinderen zich ergert aan het ‘eindeloze’ telefoongebruik van hun ouders. Dit blijkt uit recent onderzoek dat Panelwizard heeft laten uitvoeren in opdracht van telecombedrijf Ben. Hierbij een samenvatting van ons Tech Blog.

Onderzoek

In het onderzoek werden kinderen gevraagd aan te geven hoe vaak hun ouders tijdens bepaalde gelegenheden op hun telefoon zitten en vice versa. Wat blijkt: ouders kijken minstens zo veel op hun smartphone maar keuren datzelfde gedrag vaker af bij hun kinderen. 70% van de ouders vindt het vervelend als zijn of haar kind op de smartphone zit tijdens een gesprek of als ze samen ergens zijn. 

Ouders en telefoonverslaving

Ouders vinden andere ouders asociaal als zij meer met hun telefoon bezig zijn dan met hun eigen kind en noemen het zelfs een vorm van verwaarlozing. 3 op de 10 ouders geeft eerlijk toe dat het zeker wel eens voorkomt dat hun kinderen echt hun aandacht moeten trekken als zij met hun smartphone bezig zijn. Eén op de 10 ouders geeft toe dat hun kinderen ze zelfs waarschijnlijk als ‘telefoonverslaafd’ zien. 

Google Voice

Voor kinderen die regelmatig om aandacht moeten vragen aan ouders die meer met hun mobiel bezig zijn dan met hun bloedeigen kinderen heeft Ben iets slims bedacht. Via Google voice krijgen kinderen een stem als hun ouders niet luisteren. Dit hulpmiddel spreekt de ouders namelijk aan op hun gedrag via hun eigen telefoon. Hoe dat werkt zie je in hier: https://www.youtube.com/watch?v=BbBxUtR7nzY

Foto: Triangle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here