screen

Stel je voor, je wilt een fantastische presentatie geven bij die potentiële klant. Dan wil je natuurlijk wel dat de techniek meewerkt en je presentatie goed uit de verf komt. Maar ook als je een thuisbioscoop wilt creëren, wil je natuurlijk dat het beeld optimaal is. Voor dit soort zaken is niet alleen de kwaliteit van de beamer van groot belang, maar ook het projectiescherm. Ben je benieuwd welke typen projectieschermen er bestaan en welk projectiescherm geschikt is voor welke situatie? Lees dan snel verder!

Handbediende projectieschermen

Een van de bekendste soorten projectieschermen, is het handbediende projectiescherm. Dit klassieke type projectiescherm is voorzien van een veer/klik-mechanisme. Hiermee kun je het projectiedoek gemakkelijk tot op de juiste hoogte uittrekken. Omdat dit systeem vrij simpel werkt, ligt de prijs van handmatige projectieschermen onder de prijs van van elektrische projectieschermen. Dit is dan ook de reden dan een handbediend projectiescherm vaak door de zogenaamde ‘instapgebruiker’ wordt gekocht. Een groot voordeel van een handbediend projectiescherm is dat je niet te maken hebt met stroomvoorziening voor het projectiescherm.

Uiteraard zijn er heel veel verschillende soorten handbediende projectieschermen, van diverse merken en in allerlei formaten. Welk formaat het beste is, is helemaal afhankelijk van jouw situatie. Mocht je er niet uitkomen, dan is het verstandig om advies in te winnen bij een expert. 

Elektrische projectieschermen

Een wat luxer type projectiescherm, is het elektrische projectiescherm. Deze projectieschermen hebben een elektrische motor in plaats van dat ze met de hand bediend moeten worden. Dit kan gemakkelijk met een schakelaar of een afstandsbediening. Een extra luxe dus! Bovendien beschermt de elektrisch mechaniek het projectiedoek. Dit type projectiescherm is niet alleen geschikt voor thuisbioscopen, maar ook voor het professionele segment. 

Een nadeel van een elektrisch projectiescherm is dat stroomvoorziening noodzakelijk is en de kabels gelegd moeten worden. Als je hier zelf geen verstand van hebt, is het handig om gebruik te maken van een installatieservice. 

Mobiele projectieschermen

Ben je vaak onderweg en wil je een projectiescherm je makkelijk meeneemt? Dan is een mobiel projectiescherm een uitkomst. Mobiele projectieschermen zijn compact en hebben een zeer functioneel ontwerp. Je hebt mobiele projectieschermen in verschillende formaten en uiteraard ook van verschillende merken. Je kunt de mobiele projectieschermen op allerlei manieren opzetten; je hebt bijvoorbeeld tafel projectieschermen, maar ook mobiele projectieschermen op een statief. 

Door het lichte gewicht en omdat ze makkelijk op te zetten zijn, zijn mobiele projectieschermen geschikt voor dagelijks en intensief gebruik. De meeste mobiele projectieschermen zet je al in een paar minuten op. Ideaal dus als je langsgaat bij klanten of partners en je een goede presentatie wilt geven! 

We wensen je veel succes bij het uitzoeken van het beste projectiescherm. Twijfel je? Vraag dan advies aan een expert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here