Home cinema

Wat kan dat toch heerlijk zijn: ‘s avonds een filmpje of serie kijken. Een bak popcorn erbij, goed gezelschap of juist lekker in je eentje. Wanneer je ‘s avonds een film of serie kijkt, ontspan je lekker voor het slapen gaan en heb je ook nog eens een leuke avond. Natuurlijk kun je lekker een film kijken op je laptop of op de televisie, maar misschien wil je thuis wel een echte bioscoopervaring. Met onderstaand stappenplan helpen wij je op weg en kun je de perfecte home-cinema creëren.

Stap 1: kies een kamer

De eerste stap is natuurlijk de beste kamer in het huis uitkiezen. Misschien heb je alleen in de woonkamer plek voor een thuisbioscoop, of wellicht heb je een extra ruimte in huis die je helemaal kunt omtoveren tot home-cinema. De grootte van de kamer is niet heel belangrijk, ook van kleine kamers kun je een thuisbioscoop maken, mits je de juiste grootte projectiescherm en beamer gebruikt. Wat wel heel belangrijk is, is dat je de kamer goed kunt verduisteren. Dit kan met gordijnen maar rolluiken zijn ideaal! 

Stap 2: richt de kamer in

Als je een kamer hebt uitgekozen, kun je gaan beginnen met de inrichting. Een van de belangrijkste dingen aan jouw thuisbioscoop is de vloer. Het is niet voor niets dat in bioscopen vaak tapijt ligt en de muren bedekt zijn met zachte stof. Harde oppervlakken weerkaatsen namelijk geluid en dat wil je niet hebben in je home-cinema. Zorg er daarom voor dat de kamer wordt uitgerust met tapijt, of leg een groot kleed op de grond. Dat scheelt weer. Ook kan het helpen om doeken aan de muren te hangen of een plafondpaneel aan de ruimte toe te voegen. 

Naast dat de akoestiek in jouw thuisbioscoop belangrijk is, wil je de ruimte natuurlijk zo comfortabel mogelijk inrichten. Je kunt echte bioscoopstoelen kopen om de beleving compleet te maken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een comfortabele bank. Misschien is het leuk om de kamer nog een nieuwe kleur te geven en wat extra accessoires te kopen?

Stap 3: kies een beamer en projectiescherm

Heel belangrijk voor de thuisbioscoop: kies een goede beamer en het juiste projectiescherm. Je kunt een prachtig ingerichte kamer hebben met de juiste akoestiek, maar als de beeldkwaliteit niet goed is, zul je weinig tijd gaan doorbrengen in jouw thuisbioscoop. Let er bij de aankoop van jouw beamer en projectiescherm daarom op de afstand tussen jou en het scherm, maar ook op zaken als de lichtopbrengst, de resolutie, de throw ratio en de plaatsing van de beamer. Mocht je van deze zaken weinig verstand hebben, dan is het slim om je te laten adviseren.

Wij wensen je veel succes bij het maken van je eigen thuisbioscoop! Geniet van alle mooie films en series!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here