vpn

De zomer is inmiddels in volle gang. Grote kans dat ook jij binnenkort op vakantie in het buitenland te vinden bent. Wil je hier niets missen van jouw favoriete apps en Nederlandse series? En wil je in het buitenland veilig kunnen internetten op openbare wifi-netwerken? Zet dan een VPN op je telefoon voor een veilige en anonieme internetverbinding. Velen gebruiken al een VPN op werk, zo bleek onlangs, maar vakantie is een andere gelegenheid waar extra veiligheid geen overbodige luxe is.

Ondanks dat VPN-diensten vaak worden aangeboden via een betaald abonnement, zijn er gelukkig ook genoeg gratis opties. Samen met het blogteam van Tele2 geven we je een overzicht van de tien beste onbetaalde varianten. Zet deze apps op je telefoon en bescherm zo eenvoudig al je persoonlijke gegevens!

1. TunnelBear
TunnelBear biedt naast een betaalde variant ook een gratis VPN-abonnement. Als je surft via de onbetaalde variant loop je, in tegenstelling tot bij veel andere gratis aanbieders, niet tegen een snelheidslimiet aan. Een ander voordeel van TunnelBear is dat ook de gratis gebruikers kunnen kiezen uit alle twintig servers. Wil je grote hoeveelheden data downloaden? Dan kun je beter kiezen voor een andere variant. Gratis TunnelBear hebben namelijk wel een datalimiet van 500 MB. Deze kun je overigens verhogen tot 1,5 GB als je je vrienden over TunnelBear vertelt.

TunnelBear is te downloaden voor Android en iOS.

2. ProtonVPN
Veiliger internetten, geografische blokkades omzeilen en meer online privacy? Zet dan ProtonVPN op je telefoon. Deze VPN app biedt ook naast betaalde abonnementen gratis opties aan. Je hebt hierbij toegang tot servers servers in drie verschillende landen, namelijk in Nederland, Japan en de Verenigde Staten. In tegenstelling tot bij TunnelBear hebben gratis gebruikers niet te maken met een datalimiet. Wel is er voor gebruikers van de gratis variant een snelheidslimiet ingesteld.

ProtonVPN is te downloaden voor Android en iOS.

3. SurfEasy
SurfEasy is vooral bekend als de VPN-aanbieder van de Opera Browser. Ook SurfEasy biedt gratis diensten en is een van de jongste aanbieders op de markt. De VPN-dienst is ontwikkeld in Canada en biedt een prima internetsnelheid op je telefoon. Gratis gebruikers van de app hebben maandelijks te maken met een datalimiet van 500MB. Zij kunnen dit limiet verhogen met maximaal 750 MB door een e-mailadres te registreren en door vrienden te vertellen over de VPN-aanbieder.

SurfEasy is te downloaden voor Android en iOS.

4. Hide.me VPN
Ook kun je de app Hide.me VPN op je telefoon zetten voor een gratis VPN-abonnement. Wil je supersnel surfen? Dan is de gratis variant van deze app misschien niet de beste optie voor jou. Betaalde klanten krijgen namelijk altijd voorrang, waardoor de mensen die surfen via een gratis variant soms tegen een snelheidslimiet aanlopen. Vooral wanneer er erg veel mensen op een server zijn. Ook hebben gebruikers te maken met een datalimiet van 500 MB per maand. Een voordeel van Hide.me VPN is echter wel dat je via deze app, in tegenstelling tot veel andere aanbieders, ook torrents kunt downloaden.

Hide.me is te downloaden voor Android en iOS.

5. Windscribe VPN
Ook bij de gratis variant van aanbieder Windscribe VPN loop je als gebruiker tegen verschillende limieten aan. Bijvoorbeeld een datalimiet. Toch is dit limiet met 2GB per maand relatief hoger dan bij veel andere aanbieders. Daarnaast kun je dit limiet ook ophogen tot meer dan 10 GB per maand door persoonlijke informatie te delen, bijvoorbeeld je e-mail adres. De snelheid die Windscribe VPN biedt, is in verhouding tot andere gratis aanbieders relatief hoog.

Windscribe VPN is te downloaden voor Android en iOS.

6. ZenMate
Hecht je veel waarde aan gebruiksvriendelijkheid? Dan is gratis VPN-aanbieder ZenMate waarschijnlijk echt iets voor jou. In verhouding met andere aanbieders is de software van de app erg makkelijk te gebruiken. Dit houdt echter wel in dat je enkele geavanceerde instellingen niet kunt aanpassen. Gebruikers van de gratis variant lopen, net als bij de andere aanbieders, ook tegen bepaalde limieten aan. Zo hebben gebruikers maar toegang tot 4 server locaties, is er een snelheids- en een datalimiet van 2 MB/s.

ZenMate is te downloaden voor Android en iOS.

7. ZoogVPN
ZoogVPN biedt naast een 2-jarig en een halfjaarlijks abonnement, ook een gratis optie aan. Voor gebruik van de gratis variant moet je wel wat persoonlijke gegevens verifiëren, zoals je e-mailadres. Ook bij de andere aanbieders heb je bij het surfen op je telefoon te maken met enkele beperkingen. Zo heb je slechts toegang tot drie servers en is er een datalimiet van 2 GB. Je kunt daarentegen wel torrents downloaden. Ook ondersteunt ZoogVPN de Netflix app op je mobiel.

ZoogVPN is te downloaden voor Android en iOS.

8. Phantom VPN
Je kunt direct na het downloaden van de Phantom VPN app al beginnen met surfen op je telefoon. Hiervoor is namelijk geen registratie nodig. Wel heb je bij de gratis variant van deze aanbieder te maken met een datalimiet van 500 MB per maand. Hierdoor is Phantom VPN dus niet de meest ideale app om video’s te streamen of te downloaden via je mobiel. Door te registreren kunnen gratis gebruikers dit limiet wel ophogen tot 1 GB.

Phantom VPN is te downloaden voor Android en iOS.

9. ExpressVPN
Officieel is ExpressVPN niet gratis, maar toch kan deze aanbieder niet ontbreken in dit overzicht. Je kunt namelijk met de niet-goed-geld-terug garantie de app dertig dagen uitproberen en na deze periode je geld terugvragen. Er is geen sprake van kleine lettertjes en je hoeft hierbij ook geen lastige vragen te beantwoorden. Je hebt tijdens deze ‘proefperiode’ niet te maken met VPN-restricties. Een ideale toevoeging op je telefoon tijdens een korte vakantie dus!

ExpressVPN is te downloaden voor Android en iOS.

10. NordVPN
Voor NordVPN geldt eigenlijk hetzelfde principe als voor ExpressVPN. Ook NordVPN biedt geen officiële gratis proefperiode aan, maar hanteert daarentegen wel een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Je kunt de app dus op je telefoon zetten en een maand lang profiteren van alle geavanceerde functies. Momenteel heeft NordVPN 5810 servers beschikbaar in 60 verschillende landen.

NordVPN is te downloaden voor Android en iOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in