Review: Het alarmsysteem van Verisure

3696

Verisure is een merknaam van Securitas Direct. Securitas Direct werd opgericht in 1988 en is nu aanwezig in 16 landen. Oorspronkelijk is Verisure opgericht in Helsingborg, Zweden.

Verisure is het bedrijf geworden voor professioneel bewaakte alarmsystemen voor huizen en bedrijven. Het opereert in alle Scandinavische landen, Frankrijk, Spanje, België en meer, heeft meer dan 3 miljoen klanten en meer dan 6.500 medewerkers in heel Europa. Verisure is qua grootte de marktleider voor alarmsystemen in Europa.

Wat biedt Verisure?

In een notendop; Verisure biedt een professioneel en snel geïnstalleerd draadloos smarthome-alarmsysteem dat geschikt is voor elk huis of bedrijf. De Vbox Pro, het hart van het systeem, en de randcomponenten zien er goed uit met een strak design en een witte afwerking. Het systeem werkt samen met de Verisure-app, waarmee je op afstand het systeem in- en uit kan schaken en de beelden die zijn vastgelegd kunt terugkijken. De app is te downloaden in de Playstore en de Appstore.

Het alarmsysteem van Verisure is niet alleen ontworpen om huizen en bezittingen tegen indringers te beschermen. Het functioneert ook als een compleet smarthomesysteem dat je waarschuwt voor lekkage, koolmonoxide en temperatuurveranderingen.

Voor deze review zijn er verschillende producten getest die worden geleverd in het basispakket.

Central Unit

De Central Unit is het hart en brein van het Verisure-systeem. Het functioneert als de hub van alle communicatie tussen het systeem en de alarmcentrale. Dankzij meerdere communicatienetwerken is er altijd een functionele verbinding aanwezig met de meldkamer, dus ook als er geen internetverbinding is.

Een internetstoring is niet het enige waar de Central Unit tegen bestand is. Het kastje beschikt ook over een ingebouwde accu. Als er sprake is van een stroomuitval en de gewone netvoeding even geen optie meer is, schakelt de Central Unit automatisch over naar de accu, zodat het systeem functioneel blijft.

De Central Unit test

We konden het niet laten om toch daadwerkelijk te testen of het systeem ook echt werkt, dus we hadden de stroom even handmatig uitgeschakeld. De Central Unit bleef netjes functioneren, dus we kunnen stellen dat hij goed werkt tijdens stroomstoringen.

Specs
Afmetingen 200 x 99 x 28 mm
Gewicht 400g
Voeding Adapter en een back-up 6V-batterij
Aansluiting Vaste internetlijn en GPRS-verbinding
Prijs Inbegrepen

VoiceBox

De Voicebox zorgt ervoor dat er een directe spraakverbinding met de meldkamer is in geval van SOS of inbraak. Tegelijkertijd heeft de Voicebox ook een ingebouwde sirene, waardoor Verisure de indringers meteen kan afschrikken.

Hoe werkt de Verisure Voicebox?

Als het alarm afgaat, kan de operator vanuit de meldkamer via de Voicebox rechtstreeks meeluisteren en ook spreken in je woning. Door deze methode kan Verisure snel een gepaste maatregel ondernemen. Dit is toe te passen op meerdere scenario’s. Heb je in je huis een ongeval gehad en heb je direct hulp nodig? Dan kan je via de Voicebox meteen contact opnemen.

De Voicebox test

Wij hebben deze functie getest. Voor de review hebben we gedaan alsof we een ongeval hadden. (We hebben wel op tijd een vals alarm gemeld, voordat de ambulance daadwerkelijk ineens voor de deur stond.) Binnen no-time stond de operator ons te woord om ons zo goed mogelijk te helpen. Hij stelde de juiste vragen en zou op basis daarvan de hulptroepen inschakelen en die zeer adequaat ingelicht hebben. Conclusie: Test geslaagd!

Specs
Afmetingen 124 x 32 x 48 mm
Gewicht 150g
Voeding 3 x Lithium polymeer batterij
Aansluiting Draadloos
Prijs Inclusief

Shocksensoren

De Verisure Shocksensor is eigenlijk veel meer dan een traditioneel magnetisch deurcontact. Door middel van de Shocksensor worden alle toegangspunten van je huis beschermd. De apparaten worden op deuren of ramen geplaatst, zodat als er een inbraakpoging is, de sensoren automatisch trillingen detecteren en het alarmsysteem activeren voordat er daadwerkelijk wordt ingebroken. Om vals alarm te voorkomen, hebben de Shocksensoren een geavanceerd filter dat onderscheid kan maken tussen trillingen die veroorzaakt worden door indringers, of door ander omgevingsfactoren zoals wind.

De Shocksensor test

Ook deze functie hebben wij getest. Als we zelf met de deur gingen rammelen, knoeien, noem maar op, dan gaf de Shocksensor inderdaad een melding dat er een potentiële inbraak aan de hand is. Hierna hebben wij ons ook nog gewaagd aan een dummytest. Er was op de korte termijn een pittige storm aan het razen, wat een mooie kans bood om het systeem te testen. Gedurende de dag/nacht waren flinke windstoten aanwezig. Nagenoeg de hele dag werd de druk die op ons huis werd uitgeoefend geclassificeerd als een omgevingsfactor. Een enkele keer was dit niet het geval, toen de windstoten een climax hadden bereikt. Als we eerlijk zijn, kunnen we deze situatie door de vingers zien, gezien de extreme weersomstandigheden die aanwezig waren.

Specs
Afmetingen 98 x 24 x 23 mm
Gewicht 100g
Voeding 1 x CR123A Lithiumbatterij
Aansluiting Draadloos
Prijs Inclusief

Verisure Fotodetector

De Verisure Fotodetector is een fotodetector met een geïntegreerde flitser, zodat hij zelfs als het donker is foto’s kan maken. Wanneer de fotodetector geactiveerd is en een indringer detecteert, verzendt het automatisch een beeldreeks naar de alarmcentrale. Ons team analyseert vervolgens de door de fotosensor gemaakte beelden en neemt indien nodig contact op met politie.

Fotodetector test

Voor eigenaren van huisdieren is er goed nieuws: je kunt de gevoeligheid van de detector aanpassen om rekening te houden met je huisdieren. Hierdoor kunnen ze vrij in het huis bewegen, zelfs wanneer het alarm is geactiveerd. De camera’s zijn ook uitgerust met een flitser, zodat ze ook ’s nachts kunnen worden gebruikt. Hiervan vonden wij de beeldkwaliteit wel minder in vergelijking met de kwaliteit van de foto’s genomen bij daglicht.

Specs
Afmetingen 141 x 62 x 48 mm
Gewicht 180g
Voeding 3 x Lithium polymeer batterij
Aansluiting Draadloos
Prijs Inclusief

Extra features

Voor deze review hebben we enkel en alleen de basisproducten gekregen voor het alarmsysteem. Voor een meerprijs kunnen er extra componenten verkregen worden, die voor sommigen huishoudens wel een fijne aanvulling zouden kunnen zijn.

Verisure Bewakingscamera

De Verisure bewakingscamera is, zoals vanzelfsprekend, een camera die beschikt over Full HD-opnames met nachtzicht. De camera’s zijn vanwege de grote gezichtshoek in staat een hele ruimte vast te leggen. Tevens werkt het als afschrikmiddel, omdat indringers ruimtes met een bewakingscamera proberen te vermijden.

De features

  • Pre-crime video, 20 seconden. Dit wordt opgenomen voordat het alarm wordt geactiveerd.
  • Live video. Dit wordt opgenomen tijdens en na het alarm. Een getrainde operator evalueert de situatie en deelt onmiddellijk beelden en audio met de politie voor een betere interventie. Ook stuurt Verisure een surveillant.
  • De beelden worden alleen bekeken bij een geverifieerd alarm. Jouw privacy blijft gewaarborgd en gegarandeerd.

De crème de la crème van de bewakingscamera is toch wel de Live View verbinding met de Politie. Door middel van Live View is het mogelijk dat de alarmcentrale van Verisure, indien er sprake is van een misdrijf, de politie kan laten meekijken, waardoor zij beter inzicht krijgen in het misdrijf. Op deze manier kan de politie veel beter aangestuurd worden om de misdaad de bestrijden en kunnen andere hulpdiensten ook effectiever opereren.

Conclusie

Na het testen van het Verisure Alarmsysteem, moeten we eerlijk zeggen dat het een goed werkend systeem is, waarmee je jouw huis heel goed kunt beveiligen. De componenten die je thuis geïnstalleerd krijgt, werken naar behoren. Daarmee willen we niet zeggen dat deze componenten revolutionair zijn in verhouding tot andere alarmsystemen. Echter, Verisure maakt wel het verschil ten opzichte van zijn concurrenten, dankzij de alarmcentrale. De operators zijn zeer goed getraind en voorbereid op elke situatie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here