minix usb-c multiport ssd storage hub for apple macbook

Op zoek naar externe opslag van je data? Dan denk je waarschijnlijk direct aan een externe harde schijf. Maar wij kwamen nu iets nieuws tegen. Namelijk de MINIX USB-C Multiport SSD Storage Hub. En wat dit is lees je verder in deze review.

The storage hub van MINIX is ‘s werelds eerste apparaat dat opslag van data combineert met diverse poorten zodat bestanden nog sneller overgezet kunnen worden. Bij het zien van het product is direct duidelijk waar het in deze om draait; althans, bij ons wel. Je kunt de ‘externe harde schijf’ makkelijk koppelen. Het apparaat(tje) heeft namelijk verschillende outputpoorten, waaronder twee keer een USB 3.0 poort, een USB-C poort (voedingspoort voor je laptop), en een HDMI-aansluiting van 4K 30Hz. 

Een uniek product dus, dat exclusief ontworpen is voor de Apple MacBook, de Apple Macbook Air en de Apple Macbook Pro. Een specifiek Apple-product dus. En dat is ook te zien aan het design van de MINIX; een aluminium en lichtgewicht apparaatje ter grootte van een iPhone 5, maar dan nog smaller. Dit product is dus eenvoudig overal mee te nemen en past -bij wijze van spreken- makkelijk in je broekzak, hoewel dit natuurlijk niet aan te raden is. Verder is het een simpel, clean en modieus ontwerp dat alleen daarom al precies bij Apple past. 

Unboxing van de Minix USB-C Multiport SSD Storage Hub

Bij het openmaken van de verpakking zien we 3 items:

 • De Minix USB-C Multiport Storage Hub 240GB
 • Documentatie (standaard)
 • Een opbergzakje (wel zo handig want je wilt natuurlijk geen krasjes op je mooie gadget)

Hoe de hub werkt is eigenlijk heel simpel. Je sluit ‘m via de meegeleverde kabel aan op je MacBook en je bent eigenlijk direct klaar voor retesnelle SSD-opslag. Wel zegt MINIX overigens dat de prestaties van het apparaat afhangt van je MacBook (model), OS en applicatie die je gebruikt. Maargoed, daarover straks meer. 

Onze ervaringen zijn kort gezegd als volgt. We zijn zeer te spreken over het product. De snelheid is perfect, zowel voor de 120GB versie als de 240GB versie. Wel zijn er kleine verschillen merkbaar tussen de twee verschillende geheugen-versies. Verder is het product praktisch wat multi-inzetbaarheid betreft. Eigenlijk krijg je dus what you see

Nog even de technische specificaties op een rijtje:

 • Een ingebouwde 120GB of 240GB SSD (NEO S1 of S2)
 • HDMI Output (4K @ 30Hz)
 • USB 3.0 port x 2
 • USB-C (voor de powerkabel)
 • Afmetingen: 115.0mm x 43.5mm x 11.00m

Compatibel met:

 • Apple MacBook Air 13″ (2018)
 • Apple MacBook Pro 13″ (2016, 2017, 2018)
 • Apple MacBook Pro 15″ (2016, 2017, 2018)

Beschikbaar in de kleuren:

 • Zilver/Grijs
 • Space Gray

En de prijzen? Die vallen reuze mee. Zeker als je een MacBook hebt weet je dat je bijna geen poorten hebt dus met dit device heb je daar een zorg minder aan.

Wat overigens nog wel mooi is aan deze hub: er zit liefst drie jaar garantie op dit product. Dus dat stelt in ieder geval gerust.

Win! Dutch-Tech Magazine verloot 1 exemplaar van dit mooie product. De 120GB kan binnenkort van jou zijn. Wat je hiervoor moet doen? Like de Facebookpagina van Dutch-Tech en laat in de comments achter waarom jij de Minix USB-C Multiport SSD storage hun moet winnen. Of stuur een mailtje naar info@dutch-tech.nl t.a.v. Winredactie.

Dit artikel is middels een samenwerking tot stand gekomen. De ervaringen met het product zijn echter 100% authentiek.

2 REACTIES

 1. Ja, ik! Ik! Ik weet niet of de actie nog geldig is… maar ik zou het héél graag willen winnen. Ik ben bezig met afstuderen en dan komt het zeker van pas tijdens en/of na het behalen van mijn diploma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here