Samsung heeft vannacht een nieuwe reeks smartphones aangekondigd, en zoals je zou verwachten, richt het bedrijf zich volledig op Apple, dat naar verwachting zijn nieuwe iPhone-reeks in september aankondigt. Naast de gebruikelijke smartphone-flair, laat de Note 10 de nieuwe ‘S Pen’ ook toe om hem te besturen als een soort magische toverstaf.

De aankondiging werd gedaan tijdens een evenement in New York, waarin alle nieuwe features van het nieuwe apparaat werden getoond, inclusief het rand-tot-rand-scherm dat vrijwel volledig randloos is.

“Ieder element van de Galaxy Note10 is ontworpen om gebruikers te helpen meer te bereiken,” zei Samsung’s Mobile Head, DJ Koh. “Of ze nu een groot project afmaken voor hun werk, een video vastleggen en bewerken of hun favoriete mobiele game spelen, de Galaxy Note10 helpt hen om het sneller en beter te doen.”

Zoals de meeste telefoons tegenwoordig zijn, is de Note 10 zowel in een Plus-formaat als in een standaard formaat beschikbaar. Je kijkt naar dus naar een 6,3-inch scherm of een enorm 6,8-inch scherm. Beide modellen hebben nog steeds de perforator camera aan de voorkant, maar dit keer is deze naar het midden (bovenaan) verplaatst in plaats van naar rechts bovenaan.

Beide AMOLED-schermen zijn HDR10 + -gecertificeerd en hebben Dynamic Tone Mapping, dat dingen zoals de kleur en de helderheid van afbeeldingen en video verbetert.

Voor de foto liefhebbers
Qua fotografie zien we een een naar voren gerichte 10 Megapixel-camera en een drievoudig achteruitrijcamerasysteem met een 16 Megapixel ultragroothoeklens, een 12 Megapixel telelens en een 12 Megapixel groothoeklens. De 10+ bevat bovendien een extra DepthVision VGA-lens.

De nieuwe apparaten hebben ook een Live Focus-functie, waarmee je de scherptediepte in realtime kunt aanpassen. En als je het leuk vindt om video op uw telefoon te maken, heeft deze een Zoom-In Mic-functie die de audio in het videoframe versterkt en al het andere op de achtergrond vermindert. Behoorlijk goed dus!       

De S Pen
De nieuwe en verbeterde S Pen is een van de beste nieuwe trucs van de Note 10, met de mogelijkheid om het apparaat ook te bedienen via gebaren. Met andere woorden: de via Bluetooth verbonden pen kan rond worden gezwaaid als een toverstaf om hem te bedienen. Onwerkelijk.

Het kan ook je handschrift omzetten in tekst als je daar zin in hebt. Beide apparaten zijn in staat om supersnel op te laden, wat betekent dat, als je het slechts 30 minuten aansluit via USB-C, je naar verluidt een hele dag aan power krijgt, wat zeker indrukwekkend is.

De kleinere optie wordt alleen geleverd met een opslagcapaciteit van 256 GB, maar de Note 10 Plus kan worden opgedreven tot 512 GB als je nodig hebt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in