We zitten 34 dagen per jaar aaneengesloten op smartphone

Apple Pay

Dat blijkt uit een onderzoek van Simyo, dat is uitgevoerd door DirectResearch, waarin ruim 1.000 mensen zijn ondervraagd om te onderzoeken wat de relatie is tussen de smartphone en Nederlanders.

Nederlanders zitten gemiddeld 34 dagen per jaar op hun telefoon, gemiddeld dus 2 uur en 15 minuten per dag. Apple-gebruikers zitten per dag 10 minuten langer op hun smartphone dan gebruikers van een ander apparaat/merk.

34 dagen per jaar in de weer met smartphone

De gemiddelde Nederlander zit dus meer dan een maand per jaar op zijn mobieltje. Vrouwen behalen -met 2 uur en 28 minuten- net wat meer schermtijd dan mannen (2 uur en 7 minuten). Kijkend naar leeftijd zitten Nederlanders tot 30 jaar het meest op hun smartphone. Zij behalen gemiddeld 3 uur en 21 minuten aan dagelijkse telefoontijd.

Apple-gebruiker ervaart smartphone positiever

De smartphone wordt steeds meer een centrale hub voor al onze producten en diensten. Vooral de Apple-gebruiker vindt dit fijn (77%). Gebruikers van andere merken zijn hier net wat minder vaak blij mee (66%).

Zo maken Apple-gebruikers meer gebruik van apps voor videobellen (53%) dan mensen met een ander smartphone merk (36%). Ook gebruiken iOs-ers meer financiële apps (67%) dan anderen (57%) en scrollen ze vaker door hun Instagram-feed (26%) dan mensen met een ander smartphone-merk (19%).

Bekijk het volledige onderzoek in deze video

Vorig artikelReview: Het alarmsysteem van Verisure
Volgend artikel62% van de jongeren verzendt betaalverzoeken via mobiel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in