Apple iPhone

Apple bracht in 2017 de iPhone X uit, een product met een nieuw ontwerp en onder meer gezichtsherkenning. Dit jaar komt het Amerikaanse bedrijf met nieuwe producten die de harten van consumenten moeten stelen: de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro. Hieronder bespreekt Dutch-Tech de belangrijkste verschillen tussen de twee smartphones van Apple.

Grootte

Laten we allereerst eens kijken naar de buitenkant van de mobiel. De iPhone 11 is wat groter dan de X-variant. Wat betreft het schermformaat is de X 5,8-inch, waar de 11-variant 6,1-inch telt. De 11 is bovendien ook net iets zwaarder dan de vorige versie, al scheelt het weinig. Een grotere verandering is dat het materiaal van de behuizing anders is: de iPhone X bestaat uit roestvrij staal, terwijl de 11 bestaat uit aluminium. De 11 Pro bestaat uit hetzelfde materiaal en heeft hetzelfde schermformaat als de X. Tot slot zijn ook de kleuren anders. De X-variant was aanvankelijk alleen te krijgen in spacegrijs en zilver, waar de 11-variant in meer kleuren beschikbaar is. Wie houdt van een vrolijke kleurtje, kan dus het beste voor de 11 gaan.

Scherm

De X heeft een OLED-scherm, die behoorlijk scherp is. Voor de 11-variant heeft Apple gekozen voor een ander scherm, namelijk een LCD-scherm. Dit scherm is iets groter dan die van de X, maar wel wat minder mooi. Het scherm van de 11 is wel efficiënter, waardoor de accuduur langer is. Opvallend is ook dat de 11, wat betreft de processor, een stuk sneller is dan de X.

Camera

Voor veel mensen is de kwaliteit van de camera belangrijk bij de keuze voor een mobiel. Ze hebben beiden een dubbele camera, maar er is wel een verschil tussen de X en de 11 op het gebied van lenzen. De nieuwe 11 heeft een opvallende groot- en ultragroothoeklens, waar de iPhone X een groothoek- en telelens heeft. Bij de 11 is er hierdoor geen mogelijkheid om optisch in te zoomen. Bij de iPhone 11 pro, met drie lenzen, is dit geen probleem. Meer weten over de camera? Check dit artikel op Apparata.

Prijs

De X was vrij prijzig: bij de introductie van deze iPhone moest je minstens €1.159 neertellen. Het goede nieuws is dat de 11 een stuk goedkoper is; je kan de smartphone vanaf €809 kopen. De 11 pro heeft dezelfde introductieprijs als de X aanvankelijk had: €1.159.          

Kortom: er is bij het zoeken naar een iPhone genoeg om rekening mee te houden, maar de keuze is ook ruim bij het kopen van een ideale smartphone! Meer weten? Check ook de site van Apple.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in