Met deze apps zorg je voor een perfecte VPN verbinding

pc vpn

Veilig internetten lijkt vaak een topic dat speciaal voor de desktop pc is weggelegd. Ook op Tablets en Smartphones is veilig gebruik maken van internet echter belangrijk. Privacy is hier door de jaren heen steeds belangrijker bij geworden. Om die reden surfen veel gebruikers mobiel daarom via incognito- of privé-vensters. Anderen gebruiken weer een VPN-verbinding om het hackers, overheden en anderen praktisch onmogelijk te maken om mee te kijken om te hacken.

Een andere reden voor veel mobiele surfers om een VPN te gebruiken is het gegeven dat een VPN het mogelijk maakt om geografische beperkingen, zoals blokkades, te omzeilen. Vooral tijdens een vakantie in een ander land is VPN een ideale uitkomst als je Nederlandse televisie wilt bekijken. Hetzelfde geldt voor streamingdiensten in andere landen, zoals het Amerikaanse aanbod dat Netflix biedt. Maar wat zijn nou apps waarmee je een goede VPN verbinding kunt krijgen? In dit artikel gaan we nader in op 3 VPN-apps. Daarbij moet wel gezegd worden dat er honderden VPN-apps en -aanbieders zijn.

ExpressVPN

Deze VPN aanbieder bestaat al jaren en heeft online veel positieve reviews staan. ExpressVPN heeft ruim 2000 servers over 95 landen staan en er worden geen logs bijgehouden. Hierdoor wordt de privacy erg goed gewaarborgd. Ook de snelheid is vergeleken met andere aanbieders erg goed. Naar verluidt kent deze aanbieder ook veel verschillende IP-adressen die bijv. Netflix niet herkent; altijd een plus als je Netflix-fan bent. Wat de kosten betreft kun je deze het beste zelf checken, maar ExpressVPN biedt wel 30 dagen niet goed, geld terug garantie.

NordVPN

Ook NordVPN heeft veel servers staan; in totaal ruim 5000. Ook deze aanbieder logt niet, waardoor privacy gewoon goed zit. Verder biedt deze VPN app om de mogelijkheid tot een dedicated ip. Dit is een IP-adres dat alleen door de gebruiker zelf gebruikt wordt. Normaal gesproken deel je bij VPN’s een IP-adres met andere users van de VPN-dienst. Bij een dedicated IP aanbieder kun je er dus voor kiezen om een persoonlijke IP te krijgen. Ook qua prijs is NordVPN verder een goede aanbieder.

iVPN

Een relatief kleine speler uit Gibraltar is iVPN. Deze aanbieder heeft ook apps voor mobiel (ipsec en openvpn). Deze aanbieder biedt ook de optie om te multihoppen, waarbij een gebruiker dataverkeer via twee of meer VPN-servers kan uitsturen. Zo wordt het hackers en anderen lastiger gemaakt. Wel is deze aanbieder relatief minder gunstig in de prijs.

Gratis VPN aanbieders

Je kunt uiteraard een gratis VPN app gebruiken, maar deze hebben vaak wel beperkingen. Vooral bij veel video’s en downloads zul je je hier waarschijnlijk aan gaan ergeren, dus maak je weinig tot geen gebruik van deze diensten, dan kun je prima met een gratis VPN-app uit de voeten. Voorbeelden hiervan zijn Hide.me, ProtonVPN en WindScribe. Let bij gratis VPN diensten altijd op de privacyvoorwaarden.

Maar hou je van video’s en downloaden en wil je je mobiele databundel leegtrekken? Dan is een betaalde app mogelijk wel interessant. Veel Nederlanders gaan maandelijks wel vaak over hun bundel heen, dus het kan ook geen kwaad vooraf even je Sim Only abonnement te vergelijken.

Tip tot slot

Heb je thuis vast internet van KPN? Dan heb je met Sim Only van Simyo extra voordeel. Omdat je het netwerk van KPN twee keer gebruikt, krijg je ook twee keer zoveel minuten en MB’s. Gewoon, helemaal gratis. Dit heet Simyo Compleet en je hoeft het alleen te activeren via Mijn Simyo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in