Arlo, het beveiligingsmerk waar we eerder de Arlo 4K Ultra beveiligingscamera van reviewden, heeft weer een nieuw hardware-product gelanceerd op de Nederlandse markt. Het gaat om de Arlo Audio Doorbell, een slimme deurbel die het mogelijk maakt gesprekken te voeren met degene voor de deur. Dit kan eenvoudig, middels de smartphone van de eigenaar van de doorbell. Wat de ervaring van Dutch-Tech Magazine met dit product is lees je in deze review.
Unboxing van de Arlo Audio Doorbell
De Audio Doorbell kwam in een vertrouwelijke doos van Arlo, eigenlijk net zoals bij de Arlo Ultra camera: clean, simpel en modern. Dit is toch wel het fijne van Arlo zoals wij het merk nu kennen, eenvoudig en doeltreffend, zonder al teveel poespas.
In de doos vinden we de stijlvolle deurbel, mooi zwart glimmend met een ronde lichtopgevende drukknop in het midden. Daarnaast een stukje gereedschap voor het schroefje aan de achterkant (om de batterijklep dicht te schroeven), twee batterijen en een snoertje voor het geval je de deurbel aan je deurbelinstallatie vast zou willen maken aan een deurbel-audiosysteem van je huis. In ons geval testen we het apparaatje draadloos en hebben we het snoertje dus niet nodig.
Arlo basisstation en Arlo Chime nodig
Om de deurbel volledig te laten functioneren zijn naast de deurbel zelf nog wel twee zaken nodig: het Arlo-basisstation en de Arlo Chime (draadloze speaker).
Het basisstation communiceert ook met de beveiligingscamera, dus die hadden we al. De Arlo Chime kregen we meegeleverd met de Audio Doorbell. De Arlo Chime is een speaker die binnenshuis een signaal geeft als iemand aanbelt. De smartphone functie (waar we het straks over gaan hebben) is dus niet per se nodig.
Hieronder een foto van de Chime, wederom een stijlvol product in stekker-vorm met een geïntegreerde speaker.
Installatie van de Doorbell
De handleidingen die bij beide producten werden meegeleverd zijn eigenlijk niet nodig. Middels de app van Arlo kun je namelijk eenvoudig nieuwe producten toevoegen aan je app en aan je basisstation (de hub). Op deze manier communiceren meerdere apparaten met elkaar via een centraal punt; de app.
Het toevoegen van zowel de Audio Doorbell als de Chime ging dan ook zonder problemen. Je wordt stap voor stap door de installatie geloodst en als je alle stappen volgt (zie hieronder) ben je binnen 10 minuten klaar voor beide apparaten (in ons geval in ieder geval wel).
Werking van de Arlo-apparaten
Het werk dus als volgt: wanneer iemand op de bel drukt krijgt de eigenaar een ‘oproep’ via de mobiel en/of via de Arlo Chime. Wanneer je deze oproep vanaf je telefoon accepteert (gewoon net als een normaal gesprek), maakt de Arlo-app direct contact met zowel de deurbel (audio) als de Arlo Ultra Camera (video).
Op de app heb je dus direct een gesprek en zie je degene die voor de deur staat (als je de camera daarop hebt gericht natuurlijk). Een fijn systeem dat ook nog eens goed werkt; zo hebben wij gemerkt.
Het geluid gaat goed: de doorbell neemt geluid goed op en visaversa is het geluid vanaf de telefoon goed te horen via de deurbel. Wel hebben we een aantal keer wat ‘vertraging’ ondervonden tussen het drukken op de bel en het binnenkomen van de oproep op de smartphone. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het internetsignaal. Desalniettemin kan dit soms leiden tot irritatie voor degene die aanbelt.
Camera in de deurbel is afwezig
Een belangrijke vermelding, zeker gezien andere producten op de markt, is het gegeven dat de Arlo Audio Doorbell (zoals de naam eigenlijk al zegt) geen video functionaliteit biedt. Het apparaat heeft uitsluitend een stem functionaliteit, waardoor het in tegenstelling tot concurrerende producten een meer aantrekkelijke prijs heeft. Mocht iemand toch behoefte hebben aan een deurbel met camera, dan kan de Arlo deurbel uiteraard altijd gekoppeld worden met de Arlo Ultra Camera, die ons erg goed is bevallen.
- Arlo Audio Deurbel is te verkrijgen via de bekende digitale verkooppunten. Prijs: 89,99 euro.
- Arlo Chime is te verkrijgen via de bekende digitale verkooppunten. Prijs: 59,99 euro