Wat is VPN?

Virtueel Privé Netwerk
VPN is een afkorting voor Virtual Private Netwerk. Een VPN is kort gezegd een verbinding tussen het internet en jouw pc. Hiermee kun je jouw dataverkeer op een beveiligde wijze naar een externe server sturen. Daarvandaan wordt het dataverkeer op het internet geplaatst.

Meer vrijheid en privacy met een VPN
Met het gebruik van een vpn-verbinding heb je meer vrijheid op het internet en jouw privacy, waarbij jouw persoonlijke gegevens worden beschermd of beter gezegd worden afgeschermd. Je beschermt jezelf door het gegeven dat jouw eigen IP-adres niet te zien is. Een IP adres moet je zien als een soort identificatiecode. Het IP adres dat wordt weergegeven is dat van de externe server.

Je kunt normaal gesproken altijd getraceerd worden op het moment dat jij besluit te internetten. Een VPN-verbinding gaat dit tegen. Hackers kunnen nu dus minder snel toegang krijgen tot jouw gegevens. Zo weten ze niet wie je bent en hebben zij ook geen inzicht in jouw locatie. Niet gek dus dat de hoeveelheid gebruikers van een VPN steeds groter wordt, ook op werk.

Streamen
Weet je dat je ook van bepaalde streaming sites waar je eigenlijk geen gebruik van kunt maken in bepaalde landen dit toch kunt doen? Door de VPN-verbinding kun je de blokkeringen vermijden. Denk bijvoorbeeld aan de Amerikaanse versie van Hulu of Netflix welke in Nederland niet te zien zijn.

Doordat jij de locatie van jouw pc met een VPN kunt veranderen, kun je je heel gemakkelijk voordoen alsof je in het buitenland zit. Met een VPN kun je dus heel gemakkelijk toch een Netflix of Hulu account aanmaken op een buitenlandse website. Deze methode wordt heel vaak gebruikt om het internetgebruik te vergemakkelijken.

Overheid
Er zijn ook mensen die deze methode gebruiken om zichzelf te beschermen voor overheidsinstanties. Zo heeft de overheid geen inzage in hun persoonsgegevens en wordt zo ook hun locatie geheim. Er zijn veel providers die deze VPN diensten bieden. Het afsluiten hiervan kan heel snel en heel simpel. Hieronder een overzicht van een paar VPN aanbieders. Gratis VPN apps zijn er ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in