Analogue Pocket wordt de Game Boy van de toekomst

Mario and Luigi

Analogue staat bekend om het creëren van strakke en moderne uitvoeringen op klassieke videogameconsoles. En nu komt het bedrijf in de wereld van draagbare computers. Het bedrijf heeft namelijk de Analogue Pocket aangekondigd, wat in wezen de meest geavanceerde Game Boy is die ooit is gemaakt. 

Het mooie apparaat heeft de vormfactor van de originele Game Boy en hij kan cartridges spelen van de GB, GBC en GBA – dat zijn meer dan 2.700 games – met een display dat tien keer de resolutie van het klassieke apparaat van Nintendo heeft, volgens Analogue zelf.

Specs van de Analogue Pocket

De Analogue Pocket heeft een 3,5-inch LCD-scherm van 665ppi, met een resolutie van 1600 x 1440 en ingebouwde achtergrondverlichting. Het apparaat wordt aangedreven door een oplaadbare lithium-ion-batterij, opgeladen via USB-C. En hij bevat ook een SD-slot, een jack hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm en opnieuw toe te passen knoppen. Er is zelfs een ingebouwde synthesizer genaamd Nanoloop, die van pas zou moeten komen gezien de geschiedenis van de Game Boy in de chiptune-scene.

Pocket eerbetoon aan portable gaming

Ondersteuning voor het apparaat zal ook verder reiken dan de lijn van handhelds van Nintendo. Analoog zegt dat het adapters maakt, zodat het apparaat ook titels van de Game Gear, Neo Geo Pocket Color en meer kan spelen. (Er is nog geen idee hoeveel de adapters zullen kosten.) “Pocket is een eerbetoon aan alle draagbare games,” zegt Taber. “Ons doel is om ondersteuning te bieden aan alle draagbare spelsystemen voor Pocket. De adapters zullen worden uitgerold met lancering, sommige komen later en zijn van plan om door te gaan met het ontwikkelen en vrijgeven van meer systeemondersteuning.

Misschien nog verrassender: Analogue maakt ook een dock die rechtstreeks op een HDTV wordt aangesloten, zodat je de originele Link’s Awakening op een groot scherm kunt spelen. Het dock wordt apart verkocht en ondersteunt zowel Bluetooth-controllers als bedrade USB-controllers.

Het draagbare apparaat van Analogue wordt ergens volgend jaar voor 199 dollar gelanceerd, zo is tot zover bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in