E-mail

Update: bijgewerkt in april 2021

1. Gmail
Ben je fan van Google, dan is Gmail een goede keuze, de navigatie lijkt op die van Google, waardoor je snel vertrouwd raakt het met programma. De opslagcapaciteit is 15GB, maar let op: als je ook gebruik maakt van Google Drive en Google Photo, worden die 15 GB gedeeld met die programma’s.

Gmail heeft een ingebouwde spamfilter waardoor mails worden onderverdeeld in primair, reclame en sociaal. Dat maakt de inbox overzichtelijk. In tegenstelling tot andere programma’s waar je mails in subfolders kunt slepen, maakt Google gebruik van labels.

Aan een email kunnen verschillende labels geplakt worden, waardoor je ze dus in verschillende subfolders kunt archiveren. Dat maakt mails terugvinden erg eenvoudig. E-mails inplannen zou ook een mogelijkheid worden met dit mailprogramma. Gmail is ook beschikbaar als app.

2. YahooMail
Yahoo, het e-mailprogramma met de vrolijkste naam en ook de vormgeving oogt vrolijk. Een voordeel is de enorme opslagcapaciteit van maar liefst 1TB, hoewel dat waarschijnlijk lastig vol te krijgen is met mail. Wellicht wel door de koppeling te maken met Dropbox en Flickr, beide programma’s matchen goed met Yahoo. Yahoomail is ook beschikbaar als app.

3. Mozilla Thunderbird
Thunderbird is het e-mailprogramma van Mozilla. Dit browser gaat er prat op dat ze staan voor openheid en veiligheid. Daar is het mailprogramma dan ook op ingericht: Thunderbird maakt het makkelijk te linken met andere diensten. Wil je eenvoudig kunnen schakelen tussen mail, agenda en chat, dan is dit programma ideaal. Nadeel is wel dat er geen app van het programma is.

4. Protonmail
Protonmail is de veiligste keuze voor een e-mailprogramma. Het is ontwikkeld in Zwitserland en valt onder de strenge privacywetten van dat land. Je kunt de beveiliging zelfs nog extra opschroeven in de instellingen.

Een nadeel van Protonmail is dat de opslagcapaciteit maar 500 MB is en er er een limiet zit op het aantal berichten dat je per dat kunt versturen. Hoewel er waarschijnlijk niet veel dagen zijn waarop je boven de 150 berichten komt.

Er is een betaalde versie, waarbij de opslag 5GB is en de limiet tot 1000 berichten wordt verhoogd. De layout is strak en serieus. Het programma is ook beschikbaar als app.

5. Outlook.com
Outlook is het e-mailprogramma van Windows. Ben je bekend met dit besturingsprogramma, dan is de navigatie in het mailprogramma logisch. Outlook heeft een strakke en overzichtelijke vormgeving. Het is eenvoudig afzonderlijke postvakken te maken voor verschillende emailadressen. Zoek je een overzichtelijk programma, dan is Outlook de beste keuze. De opslagcapaciteit is 15GB. En het programma is beschikbaar als app.

Welke is jouw favoriet? Bekijk ook de nieuwe versie van dit artikel voor 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in