ios Apple

Apple introduceerde afgelopen maand iOS 13, met naar eigen zeggen een spectaculaire nieuwe look, grote app-updates en nieuwe features. Onder andere voor privacybescherming en gebruiksvriendelijkheid zouden iPhones een boost hebben gekregen met iOS 13. In dit artikel nemen we de meest opvallende zaken onder de loep.

Dark Mode voor een nieuwe look
Wil je je iPhone een andere look geven? Met de ‘Donkere Modus’ kun je je ogen rust geven door alles op je iPhone in een donkere kleur te laten weergeven. Dit is eenvoudig te regelen via het bedieningspaneel van je smartphone. Hier kun je ‘m ook automatisch instellen als een wekker, bijvoorbeeld voor in de avond- en/of nachturen. Vooral ‘s nachts in bed kan deze darkmode dus een uitkomst zijn.

Siri 2.0
Ook Siri heeft een upgrade gekregen in iOS 13. Nu kun je via Siri audio delen met AirPods. Zo kun je tot twee paar AirPods aan je iPhone koppelen. Zo kun je -samen met iemand anders- tegelijkertijd hetzelfde nummertje luisteren of dezelfde film kijken. Siri kan berichten die binnenkomen nu ook hardop voorlezen. Dus als je rustig aan het gamen bent op je Playstation, hoef je je joystick niet neer te leggen. Siri werkt namelijk op een nieuwe sterke wijze samen met apps via de geïntegreerde ‘Opdrachten-app’. 

Privacy en beveiliging 
In iOS 13 heeft Apple een functionaliteit ontwikkeld waarmee je vanaf nu kunt inloggen/aanmelden bij sites en apps met je Apple ID. Net als veel sites waar je een aanmeldingsproces eenvoudig kunt vermijden door ‘verder te gaan met je Google account’, kun je dit vanaf nu met je Apple-inlog doen. Dan hoef je dus alleen maar op ‘Log in met Apple’ te clicken, en voila. Veiligheid wordt dan nog extra gecontroleerd via Face ID of Touch ID, net wat je zelf in hebt gesteld. Ook de camera-opslag is ontworpen om privacy en veiligheid.
Meer weten over iOS 13? Bekijk dan zeker even de landingspagina op de site van Apple. Ook op de blog van Tele2 is meer te lezen over de iOS 13 update.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in