Eén op de tien jongemannen checkt smartphone tijdens de seks

Even snel checken wie er belt, een bericht/appje bekijken of gewoon even naar de klok kijken? Ongeveer één tiende van de mannen tussen de 25 en de 34 jaar oud is bereid om een van bovenstaande redenen aan te grijpen door op hun telefoon te kijken, nota bene tijdens de seks. Dit blijkt uit een onderzoek dat Multiscope uitvoerde voor internetvergelijk.nl.

Van de ruim duizend deelnemers aan het onderzoek gaf 10,6% toe -tijdens de seks- wel eens op hun mobiel te kijken. Ruim de helft (56,4%) houdt die optie in ieder geval in leven door (bewust) hun telefoon aan te laten. Veel minder mensen (42%) zetten de smartphone juist bewust uit.

Voornamelijk mannen
Van alle mensen die hun telefoon in de gaten houden tijdens de daad is het merendeel man. Een overtuigend percentage van 87,5% wel te verstaan. Kijkend naar de groep mensen die de telefoon aan laat staan is geen groot verschil te zien tussen mannen en vrouwen.

Jongemannen
Vooral mannen in de leeftijdscategorie van tussen de 25 en 34 jaar oud laat een relatief grote groep ‘e-seksers’ zien. In deze leeftijdsgroep gaven gemiddeld 91 van de 100 mensen aan tijdens de romance naar hun telefoon te kijken. Ook vrouwen die toegaven tijdens het vrijen naar de mobiel te kijken bevonden zich voornamelijk in deze leeftijdscategorie.

Maar waarom?!
Waarom zou je uberhaupt je telefoon checken tijdens de seks? Dat vroeg internetvergelijk zich klaarblijkelijk ook af. Om internet te vergelijken? Nee, natuurlijk niet. Zo’n 30% van de mensen die kijken wil gewoon weten wie er belt bij een incoming call. Een andere groep kijkt om te checken hoe laat het is, en weer een andere groep reageerde gewoon op een pushberichtje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in