pc vpn

Steeds meer consumenten lijken zich bewust van hun online privacy en de risico’s die ze daarbij lopen. Ze maken tijdens het internetten namelijk steeds vaker gebruik van een VPN-verbinding. Dit en meer blijkt uit onderzoek van online platform VPNGids.

Duidelijke stijging sinds invoering sleepwet
Verschillende VPN-providers merken in Nederland een sterke toename in VPN’s –Virtual Private Networks voor thuisgebruik. Zo zag provider ExpressVPN een stijging van 350% van het aantal Nederlandse bezoekers, en verdubbelde het aantal Nederlandse NordVPN-gebruikers in 2018 ten opzichte van het jaar ervoor.

De toename in VPN-gebruik valt tegelijk met de invoering van de ‘sleepwet’, de enigszins controversiële surveillance-wetgeving die in 2018 werd ingevoerd. Door enkele wetswijzigingen kwam de privacy van burgers meer onder de aandacht, wat leidde tot toegenomen bewustwording op het gebied van online privacy en de daarbij behorende risico’s.

VPN vooral gebruikt voor anoniem browsen
Eén op de acht internetgebruikers schakelt een VPN vooral in om anoniem te kunnen browsen, zo blijkt uit een enquête door VPNGids. Door de VPN blijven browsegegevens uit handen van geheime diensten of kwaadwillenden. Ook een reden op een VPN vooral op werk te gebruiken. Vooral jongere generaties geven aan wel eens een VPN te hebben gebruikt of deze nog steeds frequent te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in