Attractiepark tickets online gemiddeld ruim 17 euro goedkoper

pretpark ticket

Wil je naar een attractiepark? Dan kun je je kaartjes beter online bestellen. Wereldwijd bieden ruim 4 op de 10 grote pretparken korting aan bij het online kopen van entreetickets. Dit blijkt uit een onderzoek dat Taxi2Airport vandaag publiceerde.

Veel goedkoper via internet

Tickets voor pretparken kunnen best duur uitvallen, zo laat het taxiplatform zien. In het onderzoek werden 50 grote en populaire attractieparken geanalyseerd. Ticketprijzen variëren hierbij van twee tientjes tot ruim honderd euro. Vooral in Amerika zijn kaartjes fors in de prijs. In Europa lijkt het nog mee te vallen en ook de Efteling is best goedkoop met 40 euro. 

Over de gehele linie kost een entreebewijs online 49,26 euro. Mensen besparen hiermee gemiddeld 17,34 euro ten opzichte van deurtickets. De kortingen verschillen echter wel fors. Deze loopt uiteen van 1,92 euro tot 27,87 euro. Allemaal omgerekend natuurlijk. 

Amerika is het duurst, maar ook het meest welwillend op gebied van kortingen. Liefst 11 van de 19 onderzochte attractieparken in Amerika biedt namelijk korting aan bij online kaartverkoop. Vooral kinderkortingen zijn online populair. Van de 50 onderzochte parken bieden er 41 een korting voor minderjarige bezoekers. 

Senioren hebben minder geluk als ze via de computer entreetickets voor een pretpark willen kopen: in totaal zijn er maar 12 parken (nog geen kwart van alle parken) die een senioren-korting aanbieden. 

Prijs per attractie gemiddeld 2,80 euro

Omgerekend kost een gemiddelde attractie bij een van ‘s werelds grootste pretparken 2,80 euro. Per pretpark zijn de verschillen in gemiddelde attractieprijzen echter groot. De duurste attracties zijn vooral te vinden in de Verenigde Staten, waar attractiepark Epcot (Orlando) de kroon spant met een gemiddelde attractieprijs van 11,76 euro. Ook Universal Studios Hollywood is, met 10,70 euro; een relatief duur park op basis van de prijs per attractie. 

Tivoli Gardens in Kopenhagen (Denemarken) is juist het goedkoopst, met een attractieprijs van 60 eurocent. In het top 10 lijstje goedkoopste pretparken bevinden zich vooral Chinese parken. Ook de Efteling valt, met een attractieprijs van 1,17 euro, onder de goedkopere pretparken. 
Bekijk hier een volledig overzicht van de onderzoeksresultaten, inclusief een overzicht van kortingen, bezoekersaantallen en landelijke verschillen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in