internet thuis

Particuliere huishoudens die interesse hebben in glasvezel zijn, van alle provincies, het vaakst te vinden in Drenthe. Hier is de interesse in de technologie; waarmee internet, telefonie en televisie kunnen worden afgenomen, het grootst. Dit blijkt uit een analyse van Dutch-Tech Magazine.

In de praktijk wordt glasvezel door huishoudens vooral gebruikt om stabiel te internetten, televisie te kijken en te bellen. Ruim 2,7 miljoen particuliere huishoudens zijn momenteel aangesloten op het glasvezelnetwerk dat in Nederland is aangelegd.

Interesse grootst in Drenthe
Er bestaan in Nederland grote verschillen in de interesse voor glasvezel. Drentenaren tonen hierbij de meeste interesse, gevolgd door Overijsselaars, Friezen en Gelderlanders. Aan de andere kant van het spectrum staat Groningen, waar men de minste interesse in glasvezel toont. Ook in Zuid-Holland en Limburg is er sprake van relatief lage interesse.

Netwerk vooral uitgerold in Overijssel en Gelderland
Uit de ‘glaskaart’ van onderzoeksbureau Stratix, dat bijhoudt waar in Nederland glasvezel internet ligt, blijkt dat vooral de provincies Overijssel en Gelderland goed voorzien zijn. In deze twee provincies is de penetratiegraad van glasvezel op het aantal huishoudens het hoogst.

Kosten van glasvezel
Doordat het glasvezelnetwerk sneller en stabieler is, zijn mogelijkheden voor particulieren verbeterd. Het glasvezelnetwerk, dat in handen is van KPN NetwerkNL, is een open netwerk waar providers alle diensten mogen aanbieden. De kosten hangen af van het glasvezelabonnement en de opties die men kiest. Er zijn veel verschillende pakketten van tientallen providers beschikbaar. Het advies is dus om goed te vergelijken.

Bronnen
– Google Trends Data
– Consumentenbond | Monitor
– Stratix | GlaskaartLAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here