Hoe kun je je website beschermen tegen een DDoS-aanval?

dDoS

Weten wat een DDoS-aanval is en hoe je deze voorkomt, is belangrijk voor websites, ongeacht hun formaat. Lees door en ontdek alles over de impact van DDoS-aanvallen. Je ontdekt ook hoe hostingproviders hun servers beveiligen tegen deze digitale dreiging.

WAT ZIJN DDOS-AANVALLEN?

Distributed Denial of Service Attacks zijn beter bekend als DDoS-aanvallen of DDoS attacks. Deze zijn ontworpen om te voorkomen dat klanten je website bereiken. In het beste geval heeft een website langer nodig om te laden door een milde aanval. Maar in een digitale wereld die draait om efficiëntie en snelheid, is elke downtime van de server ongelooflijk kostbaar. 

De server waarop uw website staat, heeft een beperkt hoeveelheid bronnen. Het maakt hier niet uit wie de hostingprovider is. Zolang internetverkeer binnen die toegewezen bronnen blijft, verwerkt de server alle toegangsverzoeken. Bij overbelasting van de netwerkbronnen, vertraagt de reactietijd van de server. Bij een DDoS-aanval proberen hackers of fraudeurs de capaciteit van een server te overbelasten. Dit gebeurt met behulp van een “zombienetwerk” van computers.

Beschouw je website als een winkel in een drukke straat. Zolang je voldoende personeel hebt om de klanten te helpen, gaat de verkoop gewoon door. Als de winkel plotseling wordt overspoeld met honderden klanten met klachten, raakt het personeel overweldigd. Loyale klanten worden dan buitengesloten. Dit principe is ook van toepassing in een digitale omgeving. In het geval van een DDoS-aanval is de winkel je website. De werknemers zijn de verschillende bronnen die aan een server zijn toegewezen. 

VERLIES VAN KLANTEN DOOR EEN DDOS-AANVAL 

DDoS-aanvallen zijn zo ontworpen dat uw website onbereikbaar is voor klanten. Mogelijk is het slechts een tijdelijk ongemak. Maar soms leidt een vertraging van enkele seconden ertoe dat klanten voor een ander kiezen. Bij een hevige DDoS-aanval, is de server wellicht dagen- of wekenlang niet bereikbaar. 

Deze “total denial of service” beschadigt het vertrouwen van de klant. Het voorkomt toegang tot diensten en soms eist de aanvaller een vergoeding om de DDoS-aanval te stoppen. Voor een florerende, succesvolle e-commerce website is het niet alleen belangrijk te weten wat een DDoS-aanval is, maar ook hoe je het voorkomt. Hostingproviders als Versio staan voor je klaar. 

HOE VOORKOM JE EEN DDOS-AANVAL?

Bezit u een kleine of startende e-commerce website? Dan is het soms lastig te weten hoe je jezelf beschermt tegen het risico van DDoS-aanvallen. Verschillende artikelen verwijzen naar systeemchecklists, responsplannen en dure applicaties van derden. Deze maatregelen zijn ongetwijfeld nuttig, maar er is een eenvoudiger alternatief. Kies een hostingprovider die haar servers beschermt tegen DDoS-aanvallen.

• Versio gebruikt NaWas om haar servers te beschermen 

Alle serverpakketten van Versio bevatten NaWas (Nationale Wasstraat tegen DDos-aanvallen). NaWas beschermt meer dan 45% van de Nederlandse internetdomeinen. Deze “on-demand service tracht DDoS-aanvallen te bestrijden in Nederland en de rest van Europa”. De dienst wordt geleverd door NBIP (Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers).

Wil je weten hoe NaWas werkt? Dan grijpen we even terug op onze winkelanalogie. Maar deze keer is het personeel niet overweldigd door de hoeveelheid klanten. NaWas treedt namelijk als uitsmijter op en controleert klanten voor ze de winkel betreden. Legitieme klanten mogen naar binnen en de aangeboden diensten en producten ontdekken. Onruststokers worden afgewezen. NaWas verzekert dat je websiteverkeer eerst wordt “gefilterd”. Hierna leidt NaWas ze terug naar de hostingprovider via een afzonderlijke VLAN. 

Je hoeft je nooit zorgen te maken over preventieve maatregelen of actieplannen. Al het harde werk is al voor je gedaan. NaWas minimaliseert DDoS-aanvallen, zodat jij er geen omkijken naar hebt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in