Macbook Pro

Zoals verwacht heeft Apple afgelopen week de nieuwe 16-inch MacBook Pro onthuld. Maar naast dat grote nieuws was er ook ander nieuws: Apple bevestigde dat de nieuwe slick-uitziende Mac Pro dit jaar nog steeds uitkomt. Die desktopvariant – en het mooie nieuwe XDR-display – zullen in december beschikbaar zijn.

En dat was het dan ook. Geen echte releasedatum of andere updates: we weten alleen dat je er volgende maand een kunt kopen. Het bedrijf beloofde eerder dat de computer ergens in de herfst zou aankomen, dus vermoedelijk kun je er vóór 21 december een kopen als Apple zich aan zijn woord wil houden. Dat wordt dus een duur kerstcadeau 😉

Samengevat is de Mac Pro de krachtigste computer ooit van Apple, maar de echte claim op bekendheid is het meer traditionele ontwerp. In tegenstelling tot de ‘prullenbak’ Mac Pro ervoor, is de nieuwe Mac Pro volledig modulair, waardoor je bijna elk onderdeel kunt verwisselen zoals je dat kunt op een aangepast Windows-bureaublad.

Apple heeft het in feite eenvoudig gemaakt om het frame te verwijderen, waardoor snelle reparaties en componentwisselingen mogelijk waren.

De Mac Pro kan worden geconfigureerd met maximaal:
– Een 28-core Intel Xeon (aangedreven door maximaal 300 watt)
– 1,5 terabyte RAM (12 DIMM-slots)
– 8 PCIe-slots (64 rijstroken)
– 1400 Watt voeding
– 8 TB opslag

Apple maakte eerder bekend dat de nieuwe Mac Pro begint bij 5,999 dollar in een basisconfiguratie met een 8-core Xeon-processor, 32 GB geheugen, Radeon Pro 580X grafische kaart en een 256 GB SSD.

Verwacht wordt dat die prijs dramatisch zal stijgen als je componenten voor liefhebbers toevoegt.

2 REACTIES

    • Hi Jef, klopt inderdaad maar we hebben een claim gekregen voor een van de macbook foto’s, dus we doen rustig aan met afbeeldingen. Beetje misplaatst, jazeker, maar liever dat dan honderden euro’s aftikken. Dank voor je reactie trouwens! 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in