Superdunne iPhone hoesjes? Gustaav biedt uitkomst

Vorig jaar maart reviewden we al een iPhone hoes van Gustaav. En dit jaar hebben we opnieuw van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de dunne case van Gustaav uit te proberen, dit keer voor de iPhone X en de iPhone 8. In dit artikel alle ins en outs.

De hoesjes en screenprotectors van Gustaav hebben de afgelopen tijd behoorlijk wat positieve aandacht gehad. Niet alleen van Dutch-Tech Magazine, maar ook van partijen als iCreate, de Volkskrant en de De Standaard. En dit is niet zonder reden. De producten van het bedrijf zijn speciaal ontworpen om de natuurlijke look and feel van de iPhone te waarborgen, met -tegelijkertijd- optimale bescherming tegen schade, deukjes en krassen. 

In onze eerdere review waren we al enthousiast. Vooral de moderne touch sprak ons aan; simplistisch/minimalistisch, flinterdun en super licht. We voelden toentertijd niet eens dat er een hoesje omheen zat. En nu, een jaar later, is dat niet anders. 

Dit keer kozen we voor een zwarte variant, in plaats van een semi-transparante. De hoesjes kwamen snel aan, in een stijlvol doosje dat bijna niets woog. 

Perfecte fit

Bij openen zat daar het iPhone X hoesje, met aan de achterkant van het karton een korte instructie. Simpel erin schuiven vanuit de onderkant, even aandrukken en ‘klik’; vast zat het hoesje. Dit is volgens onsdan ook een van de belangrijkste plusjes van dit hoesje; de fit is spot-on, en je kunt wel merken dat het hoesje tot op de micrometer is afgestemd op het behouden van de elegante vorm van de iPhone. Ook zit er geen reclame op het hoesje, geen logo, huisstijl of inprimt van Gustaav. Dit zien we als plus, less is more. 

Als we een minpuntje moeten noemen is het volgens ons dat het hoesje glad aanvoelt. Dit is meer een smaakdingetje dan dat het praktisch onhandig is. Het is namelijk niet zo dat je telefoon ineens uit je handen glijdt, dit hebben wij althans niet gemerkt. 

Laten vallen

Om het iPhone hoesje van Gustaav goed te testen, hebben we de telefoon een aantal keer laten vallen, op laminaat, op graniet en op een stoeptegel op straat. Het hoesje kwam niet los en ook de zijkanten bleven goed zitten. Er zat uiteindelijk wel een krasje op de hoes die we met een doekje snel en eenvoudig konden wegpoetsen. Wij hebben natuurlijk niet maanden getest, maar voor nu kwam de case met vlag en wimpel uit de test. Aanrader dus.

Bestellen?

De prijs van het hoesje dat wij hebben getest is 17,95 euro, en daarmee is het een prijszetting die binnen verschillende segmenten past. De prijs is overigens hetzelfde voor andere iPhones, zoals hoesjes voor de iPhone 11.

Het is niet duur, maar het is ook niet goedkoop. Gezien de iPhone X, die toch een behoorlijke waarde heeft, is het een nette prijs voor het beschermen van de Apple smartphone. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in