Deze week had Apple een privé event, waarbij ze bekend maakten wat de beste games en apps van 2019 zijn. Normaal gesproken deden ze dit middels een officieel media- en persbericht, maar dit keer werd er een soort van award-achtige show van gemaakt. In dit item kijken we, samen met Tele2, naar een paar van de winnaars!

De game app van 2019: Sky Children of the Light

Wat dit is? Het is een sociaal indie-avonturenspel, dat ontwikkeld en uitgegeven is door Thatgamecompany. Voor iOs kwam het spel dit jaar in de zomer uit, en versies voor andere platformen worden op dit moment gebouwd. In het spel draait alles in principe om ontdekken, waarin je nieuwe gebieden kunt verkennen en moet helpen om verdwaalde sterren terug te begeleiden naar hun oorspronkelijke plek in de lucht. In deze reis kom je andere spelers tegen waarmee je vriendjes kunt worden, met wel 8 spelers tegelijk. Kortom; zeker de moeite waard, en bovendien gratis te downloaden en te spelen. Het spel bevat wel betaalde features. Meer weten? Check Sky: Children of the Light in de App Store. 

iPhone-app van het jaar: Spectre Camera

Deze app is ontwikkeld door Sebastiaan de With, een ontwikkelaar van Nederlandse komaf. Met deze app kunnen gebruikers foto’s schieten waarbij makkelijk gebruik kan worden gemaakt van long exposure omdat de camera-sluiter langer open blijft hangen. Wat je hierdoor kunt verwachten? Mooie kliekjes met speciale effecten, en bovenal professioneel fotograferen.

iPad-game van het jaar: Hyper Light Drifter

De iPad game van 2019 is Hyper Light Drifter, een echte avonturengame waarbij je moet survivallen en letterlijk moet vechten voor je leven. Volgens Apple is dit een spel waarbij je urenlang door kunt gaan. 

Mac-game van het jaar: Gris

Samen met Nomada Studios heeft Gris een game de wereld in geslingerd met een authentiek en eigen karakter. De game, een echte puzzle-platformer, is vanuit design perspectief een echte favoriet voor verschillende gamers, eigenlijk wel voor iedereen. 

Apple TV-game van het jaar: Wonder Boy: The Dragon’s Trap

Deze geliefde game, die in de jaren 80 al populair was, is in een nieuw jasje gestoken. Dit gebeurde door een samenwerking tussen Lizardcube en Ryuichi Nishizawa. Deze handgetekende animatie game maakt een forse indruk, want anders zou het deze titel niet krijgen.

Apple Arcade-game van het jaar: Sayonara Wild Hearts

Apple Arcade heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit van spelletjes is gestegen. Vooral bij dit spel wordt dit goed zichtbaar. Het is dan ook geen verrassing dat dit spel speciaal voor Apple Arcade ontworpen is. Inmiddels kent de dienst van Apple ruim honderd spellen, waarvan dit de absolute nummer 1 is. Meer weten over gaming, of gaming gadgets? Check dan ook deze blog van MyTrendyPhone.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in