Het is december, en de Sint heeft ons kikkerlandje net weer verlaten. Voor veel Nederlanders is de volgende happening natuurlijk Kerst en Oud en Nieuw, maar tot die tijd moeten we wel iets te doen hebben natuurlijk. 

En hoe kun je je tijd nou beter invullen dan….inderdaad…vergelijken! Je kunt er bijna niet omheen, en ook wij als Tech Magazine merken het; het seizoen van zorgverzekeringen, internet- telefonie- en televisie-abonnementen vergelijken is weer begonnen. Ook jij als (trouwe) technieuws lezer zult ermee te maken krijgen, en daarom ook dit artikel.

Zorgverzekering vergelijken voor 2020

We hebben allemaal tot het einde van het jaar om over te stappen van zorgverzekeraar. En zou je dat nou wel willen? Ja, eigenlijk wel. Waarom? Zorgverzekeringen zijn nou eenmaal duur en kosten ons allen maandelijks (of jaarlijks) behoorlijk wat geld. Je krijgt er dan natuurlijk wel goede zorg voor terug (hopen we althans) en juist daarom is het vergelijken van zorgverzekeringen toch belangrijk. Maar hoe doe je dat het beste? 

Je kunt natuurlijk alle zorgverzekeraars verzamelen, de premies en voorwaarden noteren en dan zelf vergelijken, maar we adviseren je om juist gebruik te maken van online zorgverzekering vergelijkers. Niet omdat deze nu zo super betrouwbaar zijn, integendeel…maar het bespaart je gewoon tijd. Het is dan ook handig om verschillende zorgvergelijkers te bekijken. Een shortlist van -in onze ogen- betrouwbare vergelijkingssites?

– Independer.nl
– Zorgwijzer.nl
– Consumentenbond.nl
Startpagina.nl

Natuurlijk zijn er meer betrouwbare vergelijkers, en ken je er een die niet mag ontbreken in dit lijstje? Let us know, dan checken wij het en voegen we ‘m toe aan het lijstje.

Internetproviders; ook voor televisie en vaste telefonie

Nog zo’n typische december-tijdsbesteding is het vergelijken van internetproviders. We noemen ze voor het gemak even internetproviders, maar hier valt ook vaste telefonie en televisie onder, want eigenlijk neem je in de praktijk vaak een pakket (bundel) af. 

In december stunten veel providers met allerlei kortingen. Niet alleen met Black Friday (net achter de rug, gelukkig), maar ook met Sint, Kerst en Oud en Nieuw. Het jaar fris beginnen met nieuwe, betere en goedkopere diensten, wie wil dat nou niet, right? En daarom zijn het populaire dagen voor het vergelijken van deze services. Hier raden wij eigenlijk wel aan om zelf een lijstje te maken van providers. Waarom? Het zijn er niet superveel, en de providers die het grootst zijn zijn doorgaans het meest betrouwbaar (pin ons er niet aan vast). Een paar tips:

– Ziggo.nl
– KPN.nl
Internetvergelijk.nl
– T-Mobile/Tele2.nl

Energie aanbieders vergelijken

En nu we toch bezig zijn met een nieuwe start van het jaar, wat dacht je van energie? Bij welke energieleverancier zit jij en waarom? En wat betaal je? Wat verbruik je? Grote kans dat je niet al deze vragen in een keer kunt beantwoorden. En dat is ook de catch. Want je sluit zo’n abonnement/dienst af en kijkt er vaak niet meer naar om. Juist daarom kun je het beter meenemen -als je toch al bezig bent met van alles vergelijken- want wie weet kun je besparen, toch? Ook in deze markt wordt er gestunt met aanbiedingen, cashbacks, collectieven en allerlei andere voordelen zoals duurzaamheid en een betere wereld. Onze tip? Bel je huidige leverancier eens op en kijk wat de mogelijkheden zijn, scheelt overstappen. En wil je je toch oriënteren op andere aanbieders? Check dan een aantal vergelijkers, zoals: 

– Pricewise.nl
– Gaslicht.com
– Independer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in