Drenten meest gebrand op stoppen met roken

e-smoker and e-liquid

Van alle Nederlanders zoeken Drenten online het vaakst op de term ‘stoppen met roken’. Met het nieuwe jaar, en daarmee goede voornemens, in het vooruitzicht, keek online tech magazine Dutch-Tech aan de hand van Google Trends data, naar het zoekgedrag rondom stoppen met roken, en alternatieven voor roken.

Drent wil stoppen met roken
Kijkend naar het zoekvolume op de term ‘stoppen met roken’, blijkt dat vooral inwoners van de provincie Drenthe hiernaar op zoek zijn. Ook in Overijssel, Groningen en Friesland is grote interesse waarneembaar. Opvallend genoeg staan twee van deze provincies; Drenthe en Friesland, bovenaan in het rijtje van provincies die het vaakst zoeken naar ‘stoptober’, de maand waarin rokers worden opgeroepen te stoppen met roken.

Inwoners Flevoland vaakst op zoek naar e-sigaret
Een middel om te helpen stoppen met roken is de e-sigaret. De e-sigaret, ook wel ‘vape’, is een controversieel alternatief voor het reguliere roken, en ook hier wordt online veel naar gezocht. Hoewel Drenten bovengemiddeld vaak op deze term zoeken, zijn het juist inwoners van Flevoland die het vaakst op zoek zijn naar een e-sigaret of vape. Ook limburgers gaan ogenschijnlijk vaak op zoek naar de elektronische sigaret.

Overstap e-sigaret en gezondheidsvoordelen
Volgens het RIVM levert een overstap van roken naar de e-sigaret mogelijk gezondheidsvoordelen op. De gezondheidsdienst baseert deze uitspraken op nieuw onderzoek, onder 1307 Nederlandse e-sigaret gebruikers en combi-gebruikers die ook nog normaal roken. Daarom pleit de gezondheidsdienst voor gerichte communicatie op rokers en combi-gebruikers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in