Bent u begaan met fotografie, video’s maken of beelden maken tijdens dronevliegen, dan zijn geheugen-apparten een absolute must. In dit artikel testen we twee producten van SanDisk; namelijk de MobileMate USB 3.0 Reader en de Dual Drive SB Type-C connector.

De MobileMate USB 3.0 Reader maakt het mogelijk om de inhoud van uw geheugenkaart of drone in een snel tempo te verplaatsen, namelijk met een overdrachtssnelheid tot 170 MB/s. Niet alleen het tempo van overdracht valt op, maar ook het formaat van de lezer. De lezer is een lichtgewicht en is erg klein. Dit maakt het handig om deze gemakkelijk op te bergen. De kaartlezer is achterwaarts compatibel met USB 2.0 en voorwaarts met USB 3.0.

Specificaties
– Afmeting (L x W x H) : 30.48 mm x 20.701mm x 8.763mm
– Aansluiting: USB-A
– Op de MobileMate USB 3.0 Reader staat een beperkte garantie van 2 jaar. 

Review: Dual Drive SB Type-C van SanDisk

De Dual Drive SB Type-C connector maakt het mogelijk om uw geheugen van uw apparaat vrij te maken of om bestanden tussen smartphones, tablets en computers over te dragen in een hoog tempo, namelijk op USB 3.1 snelheden tot maar liefst 150 MB/s.

De connecter
Eenmaal uit de verpakking gehaald, valt het schuifmechanisme meteen op. SanDisk heeft gedacht aan het praktisch gebruik door de mogelijkheid om een van de connectors uit te kunnen schuiven, USB A of USB C.

De SanDisk Dual Drive heet 5 verschillende hoeveelheden aan geheugenruimte, namelijk 265 GB, 128 MB, 64GB, 32 GB of 16 GB. Het apparaat dat ik heb getest heeft 32 GB. Er staat 5 jaar garantie op. 

Bevindingen
De SanDisk Dual Drive is makkelijk te vervoeren. Bestanden kunnen in een mum van tijd worden overgezet van het ene apparaat op het andere apparaat. Ideaal als je snel iets wilt overzetten van de laptop op je smartphone, dat is zo gepiept.

Van de laptop naar de smartphone
Op het moment dat de connector is aangesloten aan de telefoon, kreeg ik meteen een melding. Op het moment dat ik hierop klikte, kreeg ik meteen toegang tot de foto. Al met al een goede overgang en connectie.


2 REACTIES

 1. Sorry hoor maar 150 Mb/s is gewoon een hele slechte snelheid voor een usb-c poort.
  Het is dus simpelweg een verbasterde usb 3.0 snelheid en daarvoor heb je totaal deze poort niet voor niodig.
  Mijn usb 3.0 harde schijf haalt op zijn sloffen dikke 223 MB/s lezen en 190 MB/s met schrijven.
  Dit is een gewone harddisk dus 170 MB is dus helemaal niets bijzonders.
  Ik ben dan ook erg ongelukkig over de achterlijke standaard die men heeft verzonnen.
  Vele fabrikanten brengen allemaal producten uit die net zo sloom zijn als usb 2 en 3 en proberen iedereen te paaien met de kreten van de top snelheid poorten bijv. 3.2 / 3.1 (g1 + g2) / C
  Hiermee worden klanten letterlijk bedrogen met een product wat de schijn opwekt dat het heel snel is.
  Een usb-c poort kan snelheden aan die over de 2000 Mb/s kunnen zijn.
  Ik heb allerlei usb sticks zien liggen in winkels die de 5 tot 10 Mb/s seconde niet eens halen maar wel als usb 3.1 of 3.2 apparaat worden verkocht.
  De werkelijkheid is dat de klanten zich helemaal blind staren op die poorten terwijl de snelheden bedroevend laag zijn.
  Het gedoe met die generatie toevoegingen schiet ook zijn doel voorbij want fabrikanten verzwijgen in de meeste gevallen wat je werkelijk koopt.
  Laatst komt er dame bij mij en zegt tegen mij wil je voor mij even een filmpje op mijn usb drive zetten, want mijn pc heeft blijkbaar niet zo een snelle poort. Terwijl ik weet dat deze dame echt 2 usb 3.1 gen 2 poorten heeft op haar pc. Ze geeft mij de zogenaamde usb 3.1 fast disk van een onbekend merk en ik stop het ding in mijn pc en laat enkele benchmarks op het gedrocht los.
  Nog voor ik de testen draaide zei ik tegen haar, ik ben bang dat je veel te veel betaald hebt voor dit ding.
  De test loog er niet om maximaal 30 MB/s lezen en 9 MB/s schrijven, maar wel verkocht voor een dikke 38 euro. Deze dame had 20 van die sticks kunnen kopen met dezelfde snelheid a;s er de oude codering op had gestaan. Dat vind ik dus oplichting

 2. Hi Rob,

  Zou je ons een mailtje willen sturen (info at dutch-tech.nl)?
  We komen altijd graag in contact met techers met verstand van zaken!
  ^Devi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in