Televisie kijken anno 2020: bigger, flatter and cheaper!

pexels netflix

Dat televisies steeds platter worden is al bekend, maar de laatste jaren lijkt er ook sprake van een trend waarbij men steeds grotere televisies in huis wil halen. Waar men voorheen vaak koos voor een televisie van 32 inch, zijn televisies van 55 inch tot en met ruim 70 inch geen uitzondering meer in veel woonkamers. In dit artikel kijken we verder naar deze trend en brengen we ook een aantal andere Nederlandse televisie trends in kaart.

Het ultieme thuisbioscoop-effect
Ondanks de dalende kijktijd rondom traditioneel televisie kijken is de tv zelf populairder dan ooit. Vooral streamingdiensten zoals Netflix, Disney en Apple zorgen ervoor dat mensen dagelijks aan de buis gekluisterd zitten. Het aantal Nederlanders dat televisie series bingewatchen via providers als Netflix, Disney en Videoland vertienvoudigde zichzelf tussen 2014 en 2019. In de eerste twee kwarten van 2019 had ruim driekwart van Nederland wel eens aan bingewatching gedaan. De televisie is dus nog steeds razend populair. 

Vooral de grootte van de tv lijkt voor consumenten belangrijker dan voorheen. Men wel het echte thuisbioscoop-effect. Hoe groter het scherm, hoe beter. En vaak komt daar ook nog een mooie geluidsinstallatie bij. Wat deze trends betreft is de televisie steeds meer een lifestyle-item geworden, waarbij functionaliteit ondergeschikt is geraakt aan zo hip mogelijk, met de nieuwste technologieën (smart), gadgets, en specs.

Jaarwisseling populair aanschafmoment
Consumenten grijpen vooral de laatste periode van het jaar aan om een nieuwe televisie te kopen. Data van Google Trends laat zien dat men vooral in de laatste week van december via het internet op zoek naar een tv. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de kortingen en promoties waarmee elektronicazaken en fabrikanten stunten tegen het einde van het jaar. Tegenwoordig zijn televisies sowieso voordeliger dan vijf jaar geleden. Een ‘standaard 40 inch’’ televisie van een A-merk is tegenwoordig al in huis te halen voor een paar honderd euro. Dit was in 2015 een heel ander verhaal.

Televisie verwerken in een interieur
Steeds vaker staan mensen stil bij de manier waarop een tv wordt verwerkt in een interieur. Voorheen werd deze standaard op een verlaagd dressoir (tv meubel) gezet. Maar om een televisie op een trendy manier te verwerken binnen een interieur kiezen consumenten vaker voor een muurbeugel.

Met zo’n tv muurbeugel kun je de televisie dan gemakkelijk bevestigen aan de muur. Hierdoor bespaar je al snel ruimte. Een handige bijkomstigheid, zeker voor de wat kleinere woningen. Daarbij creëer je met een tv muurbeugel een speels effect waarbij je de televisie deel kunt laten uitmaken van het interieur. En de grootte van de televisie maakt hierbij niet uit. Zo biedt deze aanbieder van de tv muurbeugel exemplaren die tot wel 100 inch kunnen dragen.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in