Windows 7 is niet meer (veilig), upgraden doe je zo

Het computernieuws van gisteren ging over iets ‘ouds’: Windows 7. Na 11 jaar beëindigt Microsoft officieel de ondersteuning ervan – hoewel, volgens een journalist van een van de grootste techblogs ter wereld, de kans groot is dat het bedrijf zal ‘knipperen’ en op een bepaald moment een beveiligingsupdate zal aanbieden voor iets kritieke toestanden. Maargoed, zo ver is het nog niet. In dit artikel meer hierover en een stappenplan om Windows 7 up te graden.

Reputatie van Windows
Windows heeft de reputatie een goede versie de wereld in te sturen, en vervolgens een slechte versie. Windows 7 was een van de goede versies en upgrades naar Windows 10 zijn gratis voor consumenten. Dat betekent dat u als consument Windows 8 kunt overslaan en zo in een keer meer kracht in uw apparaat krijgt.

Wat gaat er gebeuren?
Nu is de toekomst voor Windows moeilijk te voorspellen. Microsoft zal geen “Windows 11” uitbrengen, maar in plaats daarvan Windows 10 blijven bijwerken op basis van de cadans die het van jaar tot jaar kan bepalen. 

In het begin leek het erop dat het veel op Chrome OS wilde lijken bij het uitgeven van updates op een regelmatige en frequente basis, maar de laatste tijd gaat het iets langzamer omdat een aantal bugs zijn binnengeslopen. 

Windows 10X
Er komt ook ‘Windows 10X’ later dit jaar, de versie van Windows 10 ontworpen voor opvouwbare apparaten. Bedankt trouwens aan Windows 7 voor het ongedaan maken van enkele excessen van Vista. Ook dank aan Windows 7 voor het feit dat het goed genoeg is om miljoenen mensen Windows 8 te laten overslaan vanwege zijn excessen. Het is nu tijd om afscheid te nemen en vooruit te kijken.

Nu Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 vandaag beëindigt, worden bedrijven over de hele wereld gedwongen hun oudere apparaten te upgraden, wat volgens Gartner tot een ‘levendige zakelijke vraag’ voor Windows 10 leidt.

Windows 7, 8,8.1 of 10 upgraden en bijwerken
Gebruikt u Windows 7 en wilt u upgraden? Dan hebben we hier een stappenplan voor Windowns 7, 8, 8.1 en Windows 10.

  • Open Windows Update door op de Start-knop in de linkerhoek beneden te klikken. Typ ‘Update’ in het zoekvak en klik vervolgens in de lijst met resultaten op Windows Update of Controleren op updates.
  • Klik op de knop Controleren op updates en wacht vervolgens terwijl Windows zoekt naar de nieuwste updates voor uw computer.
  • Als u een bericht ziet met de melding dat belangrijke updates beschikbaar zijn of waarin u wordt gevraagd belangrijke updates te bekijken, klikt u op het bericht om te bekijken en selecteert u de belangrijke updates die u wilt installeren.
  • Klik in de lijst op de belangrijke updates voor meer informatie. Schakel de selectievakjes in voor alle updates die u wilt installeren en klik vervolgens op OK.
  • Klik op Updates installeren.

Let op: het is belangrijk dat u uw computer niet uitschakelt of dat de batterij leeg raakt tijdens het update proces. Dit kan een beschadiging van het besturingssysteem veroorzaken, wat vaak alleen kan worden opgelost door de computer opnieuw te formatteren.

Ga voor informatie over automatische updates van Microsoft Windows naar de updatesite van Microsoft.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in