Inkt en papier besparen met handige 3 print tips

97

Zuiniger aan doen met spullen, het milieu, je portemonnee en tijd; het is iets wat steeds vaker de revue passeert, zowel op kantoor als in huis. Ook op gebied van printen valt er veel te besparen. In dit artikel geven we je daarom 3 tips om te besparen op inkt en op papier.

Ondanks de mogelijkheden die een mobieltje biedt bij zaken als toegangskaartjes, is de printer in veel huishoudens nog steeds onmisbaar. Volledig duurzaam en milieuvriendelijk is het nog niet, maar er zijn wel trucjes om papier en inkt te besparen. Onze tips gaan over ‘Inksaver’’ en ‘Fineprint’, maar ook over het vervangen van cartridges, waarbij we tips kregen van PrintAbout.

Tip 1: InkSaver

InkSaver is een heus softwareprogramma waarmee je inkt kunt besparen met behoud van de afdrukkwaliteit, althans, als we de fabrikant mogen geloven. Met inksaver kunt u de hoeveelheid inkt reguleren die door uw inkjetprinter wordt gebruikt, waardoor uw inktcartridges langer meegaan. Met behulp van ‘’gepatenteerde software-algoritmen’’ optimaliseert InkSaver de printer gegevens zodat uw printer minder inkt zal gaan gebruiken, ook bij de de hoogste resolutie van inkjets. De verkooppagina van de software laat tevens wat rekenvoorbeelden zien waaruit blijkt dat er tot 75 bespaard zou kunnen worden. In ieder geval een kijkje waard, zo denken wij dan :-).

Tip 2: Cartridges shoppen

Als uw printen aangeeft dat het tijd is om een nieuwe portie inkt te kopen, wees dan kritsisch. Het aanbod is zeer divers, vooral onder cartridges van a-merken als HP en Canon. Zwarte Canon cartridges zijn er bijvoorbeeld voor 18,95 (origineel), terwijl een huismerk (in dit geval van PrintAbout) variant bijna 4 euro goedkoper is. Het kan dus letterlijk geld opleveren door goed te kijken naar aanbieders en de afweging te maken voor origineel of eigen merk.

Tip 3: Fineprint

Fineprint is net als Inksaver een softwareoplossing waarmee je documenten kunt aanpassen en ze zo ‘printvriendelijker’ kunt maken. Dit kan bijvoorbeeld door universele afdrukvoorbeelden te maken, ongewenste pagina’s en/of ruimtes te verwijderen, kleuren converteren naar grijswaarden, inhoud lichter te maken op inkt te besparen, pagina’s bij te snijden, teksten te bewerken en ga zo maar door. Door deze software te gebruiken bespaar je dus ook papier.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here