Zo zorg je ervoor dat je telefoon zo lang mogelijk meegaat.

180
Telefoon opladers

Je kunt je bijna niet meer voorstellen dat je een hele dag zonder telefoon moet. Bellen, berichtjes sturen, afspraken plannen, routes zoeken en zelf betalen… Een dag zonder is eigenlijk niet meer te doen. Veel mensen doen er alles aan om hun telefoon goed te beschermen, met bijvoorbeeld een telefoonhoesje of screenprotector. Maar heb jij weleens aan de binnenkant van je telefoon gedacht? Hoe zorg je dat de accu van je telefoon zo lang mogelijk meegaat? De specialisten van Kabelmaatje geven je vier tips. 

  1. De eerste keer opladen van je telefoon maakt het verschil

Bij het aanschaffen van een telefoon word je er vaak op gewezen: de eerste keer dat je je telefoon oplaadt, moet je hem helemaal opladen tot 100%. Doe dit ook! Deze tip wordt namelijk niet voor niks gegeven. Als jouw telefoon door de fabrikant wordt verscheept, is hij tot 40 procent opgeladen. Dit omdat er anders teveel energie wegvloeit. De eerst keer dat je hem oplaadt, is het goed om dit helemaal te doen. Dit duurt tot zes uur. Daarna kun je je telefoon beginnen te gebruiken. 

  1. Houd je accu tussen de 40 en 80 procent opgeladen

Tot nog kort geleden waren accu’s gemaakt van nikkel. De manier om de levensduur van dit soort accu’s te verlengen, was door hem helemaal leeg te laten lopen en hem vervolgens helemaal op te laden tot 100 procent. Vandaag de dag is dit juist niet meer de bedoeling. Batterijen van smartphones zijn tegenwoordig gemaakt van lithium. Dit zorgt ervoor dat het helemaal leeg laten lopen van je telefoon er juist voor zorgt dat hij ‘lui’ wordt. 

De levensduur van je accu verleng je door hem op te laden voordat hij leeg is. Ideaal is de accu van je telefoon altijd tussen de 40 en 80 procent vol. Ja, je leest het goed: je hoeft je telefoon dus ook nooit – op de eerste keer na – helemaal vol te laden. Laad je telefoon dan ook pas op als deze ongeveer 30 à 40 procent vol is.

  1. Vermijd goedkope ‘nep’-opladers

Je koopt op internet heel veel namaak opladers. Het voordeel van deze laders is dat ze vaak heel erg goedkoop zijn. Super fijn zul je denken, maar toch zijn deze opladers lang niet altijd even goed. Deze opladers zorgen er soms voor dat jouw telefoon te snel oplaadt, waardoor hij oververhit kan raken. Dit is slecht voor de levensduur van je accu. Koop daarom altijd originele iPhone oplader of originele Galaxy oplader. Dit geldt ook voor het opladen van je MacBook met een originele MacBook oplader. 

  1. Zet de telefoon tijdens het opladen uit

Als je bovenstaande tips volgt, zal de accu van je smartphone al een stuk langer meegaan. Toch willen we je nog 1 tip geven. Door je telefoon uit te zetten tijdens het opladen, bescherm je namelijk ook de de accu. Veel van jullie zullen je telefoon tijdens het opladen gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je telefoon tijdens het opladen ook ontlaadt, omdat je stroom verbruikt. Dit is erg slecht voor de accu en hierdoor kan de maximale capaciteit van de accu snel afnemen. Zet daarom bij voorkeur je smartphone uit tijdens het opladen. 

Volg deze tips en bescherm de accu van je telefoon. Daardoor gaat hij langer mee en heb jij er langer plezier van! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here