5 tips voor het versnellen van jouw website

Een snelle website is cruciaal! Bezoekers klikken je website vrijwel direct weg als het laden hiervan langer dan een of twee seconden duurt. De website van een concurrent laadt immers wel snel. Daarbij loop je zelfs het risico dat een zoekmachine als Google je website lager in de zoekresultaten plaatst. Reden genoeg om voldoende aandacht te besteden aan het versnellen van je website. In dit artikel geven we vijf tips die je hierbij helpen! Welke van deze tips heb jij al toegepast? 

Tip 1: zorg voor het juiste webhostingpakket

Goedkoop is duurkoop! Dit geldt zeker voor het afnemen van webhostingpakketten. Webhosting speelt een bepalende factor in de snelheid van je website. Hierbij zit het verschil niet alleen in de aanbieder van webhosting. Ook het type server speelt een rol. Kies je voor een shared webhostingpakket of ga je voor een virtual private server (VPS). Over het algemeen is een VPS de beste optie wanneer je meer vrijheid wenst in het versnellen van een website

Tip 2: beperk het aantal plug-ins op je website 

Het gros van de hedendaagse websites is gebaseerd op een contentmanagement-systeem (CMS). WordPress, Magento en bijvoorbeeld Joomla zijn hier goede voorbeelden van. Je kunt een CMS volledig naar eigen inzicht inrichten. Kies voor plug-ins, uitgebreide templates, sliders en bijvoorbeeld koppelingen met social media. Hoewel deze mogelijkheden je veel vrijheid geven, zit er ook een gevaar aan. Een te groot aantal plug-ins maakt je website onnodig traag! 

Tip 3: kies voor een slanke vormgeving

Aansluitend op het gebruik van een groot aantal plug-ins, is het onverstandig om voor een hele uitgebreide template te kiezen. Zeker in de beginfase van je website zal de aangeboden content beperkt zijn. Pas je vormgeving hierop aan! Zo voorkom je dat een website al snel trager wordt. 

Tip 4: maak gebruik van een cache-plug-in 

Een vierde tip om je website te versnellen, is het gebruik van een cache-plug-in. Een cache slaat een statische kopie van je website op. Als een bezoeker je website voor de tweede keer opent, zal deze veel sneller laden! Er zijn verschillende mogelijkheden om een cache-plug-in te gebruiken. Op internet lees je hier meer over. 

Tip 5: beperk het formaat van afbeeldingen 

Een afbeelding met een hoge resolutie biedt voordelen. Zeker wanneer je een website bouwt voor een fotograaf of designer! Deze grote foto’s zullen je website echter al snel erg traag maken. Reden genoeg om een middenweg te kiezen en de resolutie van de foto’s iets te verlagen. Hier heeft je bezoeker het meeste aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in