De Samsung S20, wat zijn de verschillen met S10, S9 en S8?

Het duurde weliswaar eventjes, maar inmiddels werd het nieuwe vlaggenschip van Samsung; de Samsung S20 gelanceerd op 11 februari jongstleden. De smartphone zal beschikbaar worden gesteld in drie smaakjes: de reguliere S20, de S20 Plus (groot scherm) en de S20 Ultra (nog groter scherm). Leuk en aardig natuurlijk, deze opvolger van de S10, maar wat zijn nu de grootste verschillen met de vorige modellen? En wat zijn verder de belangrijke specs? En wat zijn de prijzen? Genoeg vragen dus. In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

De camera
Het grootste verschil met de S20 en voorgaande Samsung mobieltjes is de camera. De technologie in de S20 heeft een enorme sprong gemaakt in de technologie en specs van de camera. De ‘Space Zoom’ van de S20 kan tot wel 30 keer inzoomen op objecten. Het mooie is ook nog eens dat de kwaliteit van de foto’s gewaarborgd blijft. Uniek als je het ons vraagt. Vooral voor alle mensen die tijdens een concert, festival, sportwedstrijd of ander evenement van veraf shots willen maken, komt deze telefoon handig van pas. Mooie is ook nog dat de Single Take shot optie het mogelijk maakt om met 1 klikje 14 foto’s of video’s te schieten. Say Cheese kan dus niet meer fout gaan.

Specs van de S20-serie
Wat Samsung verder belooft met de S20? Langer ‘mobielen’, door een verbeterde batterijduur (Samsung belooft minimaal 24 uur), scherper beeld (wat heet…8K videobeeld!) en opties tot nieuwe en verbeterde accessoires. Tjah, dat zie je inderdaad niet terug bij de S10 en de andere Samsung Galaxy telefoons.

Alle drie de modellen van de S20 hebben intern een geheugen van 128 gigabyte. Het duurt dus eventjes voordat je onnodige bestanden moet gaan wissen. En mocht je toch besluiten om een paar duizend foto’s en video’s te maken waardoor je geheugen vol raakt; het is met een SD-kaartje uit te breiden tot 1 Terabyte.

Wat de chip van de Samsung S20 betreft zit het meer dan goed. De ‘normale’ S20 kent 8GB werkgeheugen en de andere modellen draaien zelfs 12GB. Dus geen haperingen, zoals wel eens het geval was bij de S8, S9 en S10, maar super snelle navigatie door apps en multitasking all day!

Tot slot is ook de 5G-ondersteuning noemenswaardig. De S20 is de eerste 5G-proof versie van Samsung waarmee gebruikers optimaal en snel kunnen downloaden, streamen en surfen op hun mobiele netwerk. Waarschijnlijk zit 5G er dit jaar al aan te komen, dus fingers crossed voor de fanaten!

De prijs?
Ja, de prijzen zijn fors. Maar vergeleken met nieuwe modellen van andere merken, zoals Apple, valt het niet tegen. Sommige partijen bieden de Samsung Galaxy S20+ 5G aan vanaf 1.099 euro. Maar daar krijg je natuurlijk ook een hoop voor terug; een 6.7 inch scherm, quad camera set-up, 128GB opslag, 12 GB werkgeheugen en een trendy kleur, met een keuze uit ‘cosmic black’, ‘cosmic gray’ of ‘cloud blue’. Al met al dus een ok deal, right? Of je ‘m nou gaat halen of niet, we hopen dat je weer helemaal up-to-date bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in