Nieuw spel om eens te spelen: Anno 1800

122

Houd je van spelletjes als Age of Empires en Sim City? Dan hebben we misschien nog wel een toffe aanrader voor je, namelijk de game Anno 1800. In dit spel moet je een rijk bouwen. De game Anno 1800 speelt zich af aan de vooravond van de industriële revolutie. Een tijd vol mogelijkheden en tevens een periode waarin er in relatief korte tijd zeer grote veranderingen plaatsen op politiek, maatschappelijk en technologisch gebied. Aan jou de taak om hier gebruik van te maken om op deze manier een pracht rijk op te bouwen. 

Je kan van alles doen, van handelsverdragen afsluiten, productieketens opzetten, vrijetijdsbestedingen verzinnen voor je hardwerkende bewoners et cetera. Stap voor stap wordt je stad op deze manier steeds een beetje groter en krijg je er weer nieuwe mogelijkheden bij, maar natuurlijk komen er dan ook weer nieuwe problemen op je pad.

Verschillende manieren om je stad uit te breiden

Je kan in Anno 1800 verschillende manieren verzinnen om de stad in het gareel te houden. Doe je dit vriendelijk of ben je stiekem toch een beetje een onderdrukker? Aan jou de keuze hoe je dit aanpakt. Je hebt op erg veel elementen en details invloed en het spel zelf ziet er ontzettend mooi uit. Voor je er erg in hebt, ben je weer een paar uur verder en krijg je misschien van je vrouw te horen waarom de vuilnis nu nog steeds niet buiten is gezet… Nou, omdat je een eigen wereldstad aan het opbouwen bent misschien! Daar gaat nu eenmaal wat tijd in zitten. De makers van het spel hebben trouwens ook de spellen Anno 2205 en Anno 2070 gemaakt. Het idee is hierbij hetzelfde, alleen spelen deze spellen zich juist af in de toekomst. Dit zijn ook enorme aanraders als je kan genieten van stad bouw games als Sim City.

De graphics zijn werkelijk waar prachtig te noemen

Wat gelijk in het oog sprint bij het spelen van Anno 1800, zijn de graphics. Deze zijn zonder enige vorm van twijfel prachtig te noemen. Het lijkt net of ze allemaal met de hand geschilderd zijn. Er is zoveel aandacht besteed aan details, zonder het grote plaatje uit het oog te verliezen. Dat is prachtig om te zien en de makers verdienen hier zeker een pluim voor. Deze schilderachtige stijl past natuurlijk ook enorm goed bij de tijd waarin het spel zich afspeelt, namelijk rond 1800. Je kan je echt verliezen in de game. Het concept is misschien niet zo heel lastig, namelijk het opbouwen van een stad, maar door de hoeveelheid aan details waar je invloed op uit kunt oefenen, kan je het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Kortom, het spel Anno 1800 voor de PC is zeker een aanrader om lekker te gaan spelen, zeker als je van games als Sim City en Age of Empires houdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here