Review | Arlo Baby, de slimme babyfoon met camera

Ieder ouder krijgt ermee te maken; babyfoons. Dit item staat al jaren steevast in de top 10 lijst van spullen die je moet hebben voor je baby. Voorheen (jaren geleden) volstond een babyfoon met enkel geluid, zodat je als ouder je kind in de gaten kon houden. Al snel veranderde het babyfoon-landschap, en kwamen er producten op de markt met beeld mogelijkheden. Baby’s konden in de gaten gehouden worden via een extern (kleuren)beeldscherm, en nog wat later zelfs op smartphones; via apps.

Op dit moment zijn de mogelijkheden eindeloos. En dat bewijst ook Arlo; het populaire smarthome merk van NetGear. In 2018, twee jaar geleden, lanceerde Arlo de Arlo Baby; een high-tech baby monitor. Ook wij kregen erover te horen, en daarom besloten (lees: mochten) we de Arlo Baby te testen. In dit artikel lees je de volledige review van de Arlo Baby, door een van de papa’s van Dutch-Tech Magazine.

Unboxing
Bij het zien van de Arlo baby (in de verpakking) wordt je al snel enthousiast gemaakt. Het heeft een professionele en strakke uitstraling, met toch iets speels. De camera is verwerkt in de vorm van een konijn, met een mooie strakke kijker (de camera) en twee spitse oortjes. Mijn kind (1,5 jaar) zag het zelfs aan voor speelgoed, waarmee het doel van Arlo’s designteam denk ik ook direct bereikt is. 

Na opening van de verpakking wordt duidelijk dat alles met zorg en aandacht is verpakt. Geen rommelige taferelen waar snoertjes, stekkertjes en andere onderdeeltje in een doosje zitten, integendeel. Het mooie van de Arlo Baby is dan ook dat je bij het openen van de verpakking direct ziet wat de bedoeling is. Eigenlijk heb je de handleidingen niet eens nodig. En alleen al daarmee scoort het item wat mij betreft op gebruiksvriendelijkheid.

De inhoud?
– De Arlo Baby Beveiligingscamera
– USB kabel (ene kant een kleine stekker voor de camera; en de andere kant een grote stekker voor de adapter)
– De adapter
– Stekkerstukken voor de adapter
– Bevestigingsstandaard (eigenlijk niet nodig)
– Bevestigingsmateriaal (eigenlijk niet nodig)

De set-up?

Eigenlijk waren we binnen 5 seconden al klaar met de set-up van de hardware. Nu was het tijd voor de koppeling met het basisstation van Arlo; deze hadden we al gekoppeld aan de Arlo Ultra 4K, de Arlo Pro 2 en de Arlo deurbel, maar ook de Arlo Baby kon daar nog bij. Binnen enkele stappen hadden we een volledig werkende Arlo Baby.

Functionaliteiten van de Arlo Baby
We hebben het apparaat twee dagen uitvoerig getest, en kunnen stellen dat dit wel een erg fijn product is. Je bent altijd verbonden met je baby/kind. De Arlo App stelt je in staat om constant mee te kijken. Het beeld is goed, zowel overdag als ’s avonds. Het beeld is, met 1080p HD, best helder en scherp. En kijk je niet live mee, dan heeft Arlo de oude vertrouwde pushmeldingen, dus bij beweging en/of geluid krijg je een melding op je smartphone.

Het fijne (zeker voor techliefhebbers) is dat de Arlo Baby allerlei vernuftigheden kent. Zo meet/monitort het apparaat de luchtkwaliteit (luchtvochtigheid) en de temperatuur. Ook kun je muziekjes afspelen via het apparaat. Wat heet, zelfs zelf opgenomen ‘slaapliedjes’ kunnen afgespeeld worden via de Arlo Baby.

Ook leuk: hij heeft een interne batterij die opgeladen wordt als hij in het stopcontact zit. Je kunt ‘m dus ook draadloos laten werken en verplaatsen.

Tot slot heeft de Arlo Baby een nachtlampoptie, waarbij je allerlei kleuren kunt instellen en zelfs variaties kunt maken voor een soort ‘lichtshow’.

Skins
Wel het vermelden waard: we kregen ook nog een accessoire voor de Arlo Baby meegestuurd; een soort muts (skin) voor de camera, zodat ‘ie op een dalmatiër-pup lijkt, zeker leuk voor de kleine. We begrepen dat er ook een kattenvariant is, dus mocht je een Arlo Baby hebben en ‘m een andere look willen geven, dan kan dat!

Minpunten?
We hebben de Arlo Baby getest op verschillende locaties binnen een eengezinswoning. Je merkt dan wel dat het bereik van je internet een grote rol speelt in de kwaliteit en snelheid van de beelden. Op de begane grond en op de eerste verdieping ging alles helemaal goed! Op de tweede verdieping hadden we af en toe wat last van lag (vertraging/haperingen), ook omdat we op de tweede verdieping niet altijd even goed signaal krijgen. Kan de Arlo Baby hier wat aan doen? Nee. Maar het product is wel afhankelijk van WiFi, dus in die zin zou je het als minpunt kunnen noemen.

Conclusie
De Arlo Baby is een goede en betrouwbare beveiligingscamera voor je baby. Vooral de aanvullende opties maken het een zeer interessant en aantrekkelijk product. Momenteel (2020) is de Arlo Baby bovendien wat interessanter qua prijs (zo’n 200 euro) – 2 jaar geleden was ‘ie 100 euro duurder. Naast de prijs is het ook gewoon een eye-catcher en te verwerken in ieder interieur.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in