STRATO introduceert software voor rechtsconforme mailarchivering

STRATO introduceert Mailarchivering, een oplossing waarmee klanten juridisch veilig e-mails kunnen bewaren. Zo voldoen ze aan de bewaarplicht van de Belastingdienst én aan de AVG. “STRATO Mailarchivering helpt bedrijven om hun zakelijke correspondentie snel en eenvoudig te bewaren, zodat ze aan de wettelijke eisen kunnen voldoen”, zegt STRATO CEO dr. Christian Böing. De gegevens worden opgeslagen in de ISO-gecertificeerde datacenters van STRATO in Duitsland.

Cloudgebaseerde software
Het gaat om cloudgebaseerde software die klanten als optie bij hun STRATO pakket kunnen bestellen, ongeacht of ze een e-mail-, hosting-, webshop- of Sitebuilder-pakket hebben. De configuratie is met een paar muisklikken geregeld. In tegenstelling tot andere aanbieders biedt STRATO Mailarchivering de mogelijkheid om inkomende en uitgaande e-mail van alle postvakken te archiveren. Bovendien is er een blacklist-functie waarmee de beheerder individuele e-mailadressen kan uitsluiten. Dit is vooral handig om aan privacyrichtlijnen te voldoen: sollicitatie-e-mails mogen bijvoorbeeld niet permanent worden gearchiveerd.

Controle
Manipulatie van het archief is uitgesloten. Om controles en audits mogelijk te maken, houdt de software de verwerkingsgeschiedenis van elke individuele e-mail bij. Met STRATO Mailarchivering blijven alle e-mails inclusief bijlagen in hun oorspronkelijke staat bewaard, zonder dat deze gemanipuleerd kunnen worden. De opslagcapaciteit van het archief is onbeperkt; de klant betaalt alleen voor het gebruikte aantal gigabytes. Het verbruik kan op elk moment online worden ingezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in