Wat is webhosting? Alles op een rijtje

109

Hoewel we al een aantal jaar intensief gebruik maken van het internet, is lang niet alles altijd even duidelijk. Bijvoorbeeld webhosting, of gewoon hosting. Wat is het, welke soorten hosting zijn er en hoe werkt het allemaal precies? Je leest het hier!

Wat houdt webhosting in?

We houden het vandaag simpel. Webhosting is, makkelijk gezegd, het huren van een klein gedeelte aan webruimte op een server. Op dit stukje webruimte sla je alle bestanden op die nodig zijn voor jouw website, en dit vormt samen dus jouw website. Een server staat 24 uur per dag in verbinding met het internet, wat het mogelijk maakt voor bezoekers om naar jouw website te gaan. Het is nodig om dit te doen zodra je een website wil maken of wanneer je een professioneel e-mailadres wil waar een eigen domeinnaam in zit. Als je een webshop hebt, is shopware webhosting erg handig. Ga in dit geval online op zoek naar de beste webshop hosting.

Soorten hosting
Er zijn verschillende soorten hosting, namelijk vier:

Shared webhosting. Dit betekent ‘gedeelde hosting’. Je deelt een server met andere mensen. Het onderhoud van deze server ligt bij de provider, daar hoef je zelf dus geen zorgen om te maken. Jouw bestanden staan, samen met die van een hoop anderen, op de server.

Managed hosting. Dit is een manier van hosting waarbij het onderhoud van de gebruikte software en de VPS of dedicated server ook door de provider verzorgd wordt. Je hebt zelf dus geen omkijken naar het updaten van jouw website, dit wordt allemaal voor je gedaan.

VPS hosting. Dit is kort voor Virtual Private Server. VPS is ideaal wanneer je websites en apps wil hosten. Je deelt de VPS met niemand anders, terwijl dit met shared webhosting wel zo is. Dit betekent dat je zelf volledig kan bepalen wat je doet met je server.

Reseller hosting. Dit houdt in dat je zelf hostingdiensten beheert en doorverkoopt. Je biedt dan ook zelf technische hulp. Dit biedt jou uiteindelijk weer korting op de al bestaande prijzen.

Wanneer kies je wat?
Misschien twijfel je over welke soort hosting je nodig hebt. Heb je weinig tot geen kennis over dit soort dingen, heb je geen tijd/zin om een eigen server te onderhouden of kies je voor de goedkope optie? Dan is shared webhosting de beste keuze. Wil je graag dat iemand anders alles voor je uit handen neemt? Managed hosting helpt je daarbij. Voor VPS hosting kies je alleen als je veel vrijheid wil en ook weet dat je het onderhouden van een eigen server aan kan. Reseller hosting is de goede keuze als je webhosting wil verkopen of meerdere websites wil onderhouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here